Fransemarkt.nl

Een goede primeur voor de Atlantica vakbeurs voor campingeigernaren

Atlantica vakbeurs 2022
Foto door: France-Compagnie

Vorige week werd de Atlantica vakbeurs 2022 gehouden in Niort: dé ontmoetingsplek voor zowel Nederlandse als Franse bedrijven in de recreatie- en vrijetijdssector.

De verhuizing lijkt goed te zijn gekomen. De bekende vakbeurs voor de ‘hotellerie de plein air’-sector moest vorig jaar verhuizen naar het parc d’expo van Niort omdat dat van La Rochelle niet langer beschikbaar is.

Van 11 t/m 13 oktober 2022 trok Atlantica, georganiseerd door de FNHPA van Charente-Maritime (FDHPA17), ongeveer  7.350 bezoekers. Dit is niet ver van het niveau van 2019 (7.980). Het geeft maar aan dat de sector een goed jaar heeft gekend. Veel Fransen bleven in Frankrijk en (her) ontdekten de camping en ook de Nederlandse toerist wist de Franse camping weer goed te vinden.

Kortom: de Atlantica vakbeurs van 2022 was goed bezocht. Er werden weer veel deals gemaakt, contract afgesloten en mobile homes besteld. Opvallend veel Nederlandse bedrijven zijn op deze vakbeurs aanwezig. Van leveranciers van safaritenten tot en met tour operators en zelfs bakfietsen: de Nederlandse ondernemer weet zijn weg traditiegetrouw goed te vinden in deze sector. Toch werd ook opgemerkt dat men somberder is voor komend jaar. Dit vooral gestuwd door stijgende energieprijzen en personeelstekorten. Hoe zie jij het jaar tegemoet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *