Fransemarkt.nl

De maatregelen in Frankrijk tegen het Coronavirus

Het straatbeeld in Frankrijk voor de coronacrisis
via Unsplash

Eerst de cijfers: op moment van schrijven zijn er meer dan 25 000 ernstige Coronagevallen bekend in Frankrijk. Meer dan 1300 personen zijn hieraan overleden (bron). Gisteren lagen er 11 500 mensen nog in het ziekenhuis met Corona; geschat wordt dat meer dan 40 000 Fransen besmet zijn met het virus.

In de strijd tegen Covid-19 heeft de Franse regering besloten over te gaan op een état d’urgence sanitaire, net als in bijvoorbeeld België. Een zonnig en vrolijk straatbeeld in Nice, zoals op bovenstaande foto, hoort daar voorlopig helaas niet bij.

Waar Nederland kiest voor een ‘intelligente lockdown‘, kiest Frankrijk voor een totale lockdown: Fransen mogen alleen met een formulier de straat op voor noodzakelijke dingen, zoals boodschappen, de behoeftes van je huisdier of zorg verlenen aan een hulpbehoevende.

Sinds gisteren mogen Fransen naar buiten als ze binnen een straal van één kilometer van hun eigen huis blijven. Mensen die in hetzelfde huis wonen, mogen wel samen naar buiten. De Fransen zijn nu anderhalve week in quarantaine. Verwacht wordt dat de Franse regering deze maatregelen gaat verlengen.

Tot slot zijn ze in Frankrijk vandaag begonnen met het verplaatsen van patiënten naar andere ziekenhuizen. Ze hebben een trein laten rijden van Straatsburg naar andere plekken, waaronder Angers en Nantes. Op die manier hopen ze in Frankrijk de druk in de ziekenhuizen in de hardst getroffen gebieden te verlagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *