Fransemarkt.nl

Nieuwe app voor taxi’s in Parijs

Taxi, Paris

Parijs heeft vorige week een nieuwe applicatie voor de smartphone gelanceerd waardoor het gemakkelijker moet worden om een taxi te vinden.
De nieuwe applicatie, die zowel met iOS als met Android werkt, heet de “Paris Taxis” app. Degene die een taxi zoekt zendt door middel van de app een signaal  uit, wat vervolgens op de telefoon verschijnt van de taxichauffeurs. Tegelijkertijd verschijnt op de telefoon van de zoekende de dichtstbijzijnde taxi.

Helaas is het niet mogelijk om een taxi met de app te bestellen. In plaats daarvan moet men hopen dat er een taxi toevallig in de buurt is die het signaal oppikt. De app geeft de taxi’s een moderner tintje, wat nodig is met de concurrentie van persoonlijke taxi’s zoals Uber. Met Uber is het mogelijk om een taxi te bestellen zonder de tussenkomst van taxicentrales en dat vertaalt zich in goedkopere ritprijzen.

De app is een antwoord op de protesten van de taxichauffeurs die zich fel keren tegen de chauffeurs van Uber, die niet hoeven te voldoen aan de eisen van de regering die taxichauffeurs duizenden euro’s kosten. Door de applicatie zijn de taxichauffeurs beter in staat om te concurreren met de nieuwe Uberchauffeurs.

1 gedachte over “Nieuwe app voor taxi’s in Parijs”

  1. Handig dat er nu een nieuwe app is voor taxi’s in Parijs. Ik ga er namelijk over twee weken heen en ik reis graag met de taxi. Erg goed dat hiermee normale taxidiensten kunnen concurreren met Uber.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *