11 oktober 2021

Picnic haalt maar liefst 600 miljoen euro op in nieuwe financieringsronde.

Door Vera Bullee
Photo by Liuba Bilyk on Unsplash

De afgelopen jaren is Picnic zich veel gaan uitbreiden, na een bezorg gebied in Nederland zijn er nu ook bezorg gebieden in Duitsland en recent Frankrijk. De online supermarkt wil in deze landen nog verder uitbreiden en wilt het groeigeld gebruiken om de internationale groei te versnellen en de ‘duurzaamste boodschappen bezorgservice van Europa te worden’.

Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat de laatste financieringsronde van Picnic plaats vond en dat leverde een bedrag van 250 miljoen op. Het bedrag werd ingezet voor de automatisering van de logistiek.  Een deel van het groeigeld werd ook gebruikt om verder te investeren in de gerobotiseerde full centers maar ook elektrische voertuigen en personeel.

Medeoprichter Joris Beckers: ‘Het was onze missie om een nieuw distributiesysteem van voedsel te ontwerpen dat niet alleen duurzaam is, maar dat ook het doen van boodschappen compleet vernieuwt. We blijven investeren in groei en technologie om de beste service aan onze klanten te bieden.’

In totaal heeft Picnic in zijn zesjarig bestaan bijna één miljard euro aan groeigeld opgehaald: 100 miljoen euro in 2017, 250 miljoen in 2019 en nu dus 600 miljoen euro. De laatste en grootste investering is geleid door de Bill & Melinda Gates Foundation Trust. Ook bestaande investeerders deden een duit in het zakje.

Bron