Fransemarkt.nl

Reclameborden langs de weg verdwijnen

Reclameborden langs de Franse weg 

Je hebt je eigen bedrijf in Frankrijk. Het draait lekker en je begint al aardig te integreren in jouw dorp. Op één punt doe je in ieder geval leuk mee met je Franse concullega’s: een hele serie reclameborden wijst je gasten de weg naar jouw camping of hotel. Logisch, als ze geboekt hebben is het verdraaid handig als ze je ook nog kunnen vinden. Dat kan immers lastig zijn op het platteland, waar straatnamen met huisnummers. Leve de lieudit, maar niet heus..

Jammer alleen dat je al die mooie, handige borden waarschijnlijk binnen een maand moet verwijderen. Het Ministerie van Duurzaamheid vindt al die wouden van reclameborden maar lelijk. Toegegeven, daar heeft het een punt. Vanaf 13 juli gelden er strenge regels. Buiten de bebouwde kom mag in beginsel niets meer. In dorpen en steden mag in beginsel wel het één en ander, maar met flinke beperkingen. Denk nu niet dat je precies weet hoe het zit, want de regels zijn met Franse ambtelijke grondigheid opgesteld. De praktische gids waarin precies staat waar je je aan te houden hebt, telt liefst 246 pagina’s.

Nu is het natuurlijk afwachten hoe heet de soep in de praktijk gegeten wordt. Weet echter dat boete voor een overtreding 200 euro per bord per dag is…
Dus is de vraag: ‘Wat nu?’ Wel, het ministerie heeft een alternatief bedacht: een officieel erkend uniform bewegwijzeringssysteem, waar in kale tekst de naam en de aard van de bedrijven vermeld wordt. Het departementale Comité du Tourisme kan je daar meer over vertellen. In sommige departementen betaalt dat zelfs mee aan de nieuwe bordjes. Maar dat het je geld gaat kosten, dat is zeker.

Dit artikel is eerder verschenen op www.hurktoilet.nl, de leukste vakantiegids van Frankrijk.

Beeldmateriaal: Sudouest.fr

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *