In 2 uur en 40 minuten van Amsterdam naar Lille

Thalys

Vanaf aanstaande zaterdag 12 april rijdt er dagelijks een directe Thalys van Amsterdam naar Lille. De hogesnelheidslijn brengt je in 2 uur in 40 minuten naar hartje Lille. Frankrijk is nog nooit zo dichtbij geweest!

Rondwandelen in Lille is een mix van ervaringen. Het ene moment loop je door kleine straatjes met pittoreske pandjes, het andere moment slenter je over kaarsrechte boulevards en avenues met statige gebouwen. In sommige buurten waan je jezelf in Antwerpen of een andere Vlaamse stad, in andere buurt lijkt het net op Parijs. Lille draagt namelijk ook de bijnaam het ‘Parijs van het noorden’, maar je merkt ook heel goed dat de stad invloeden uit Vlaanderen heeft.

Wie de film ‘Bienvenue chez les ch’tis’ kent, weet dat elders in Frankrijk de vooroordelen over het noorden groot zijn. De mensen zijn chagrijnig, altijd dronken, eten alleen maar friet en het regent altijd. Mensen die het noorden van Frankrijk en in het bijzonder Lille kennen, weten wel beter. Vergeleken met de Côte d’Azur is het natuurlijk minder zonnig, maar de mensen in het noorden zijn een stuk zonniger dan je zou denken. Mensen zijn hier nog aardig tegen vreemden. Hoe anders is dat in Parijs of in de zomer aan de kust? Daar nemen ze de toeristen voor lief en doen ze geen extra moeite meer.

Lille heeft dus een charmant en aardig karakter en komt kleinschalig over. Wie echter denkt dat de stad ook klein is, heeft het mis. Samen met de steden Roubaix, Tourcoing en Villeneuve-d’Ascq vormt Lille een grote stadsband. Tel je daarbij op nog de inwoners net over de grens in Vlaanderen dan kom je al snel op 2 miljoen mensen. Lille ligt zogezegd op het kruispunt van Vlaanderen en Frankrijk en heeft in de geschiedenis ook altijd een belangrijke rol gespeeld.

Vanaf 12 april kan je dus nu deze stad ontdekken met de trein. Frankrijk was nog nooit zo dichtbij. Ben je nog nooit in Frankrijk geweest of kan je juist geen genoeg krijgen van Frankrijk? De eerste trein vertrekt altijd om 7h18. Je bent vervolgens om 9 uur in Lille. Kan je de hele dag shoppen, eten, drinken en door de straten slenteren…


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie