Bloggers

  Evi Salimans

  Student Frans en docent i.o.

  Evi studeert Franse taal en cultuur en is momenteel bezig haar lesbevoegdheid te behalen als docent
  Frans. Daarnaast studeert ze Taal en cultuurstudies waarbinnen ze zich gespecialiseerd heeft in
  taalverwerving en (interculturele) communicatie. In het kader hiervan heeft ze in 2016/2017 een half
  jaar gewerkt als docent Nederlands op basisscholen in Frans-Guyana. Over het reilen en zeilen in dit
  overzeese departement zal ze dan ook regelmatig bloggen. Haar reisdoel is om alle overzeese
  gebieden van de Franse republiek te bezoeken.

   Tessa van Breeden

   IT Consultant & Parttime Ondernemer

   Tessa heeft een bachelor in Franse taal en cultuur en een master in Business Administration. Naast haar werk als IT consultant, heeft ze sinds kort een onderneming: TessTypt. Hier schrijft ze blogs, artikelen en webpagina’s voor andere ondernemers en kleine bedrijven. In haar vrije tijd leest ze boeken, reist ze veel en doet ze veel aan yoga.

    Kirsten Nijmeijer

    Werkt in het internationale bedrijfsleven

    Kirsten Nijmeijer heeft Franse taal en cultuur gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en is een enorme francofiel. Momenteel werkt ze in het (internationale) bedrijfsleven en richt ze zich voornamelijk op de Franstalige markt. Daarnaast heeft ze ook veel onderwijservaring opgedaan op verschillende middelbare scholen als docent Frans.

    Lees hier al haar blogs.

     Robert Guinée

     Architect

     Als architect is Robert tijdens zijn stage verliefd geworden op Parijs en wil zich richten op het tot leven laten komen van de architectuur. Om dit te kunnen doen wil hij graag optreden als gids in deze prachtige stad. Daarnaast werkt hij al ruim 17 jaar aan een oud huis in de Haute-Marne, waar hij een moderne woning wil maken. Zijn passie voor de Franse architectuur en de stad Parijs deelt hij op zijn eigen blog en hier bij ons.

     Lees hier al zijn blogs

      Elvira van der Sluis

      Directeur/Eigenaresse van Taaldolfijn

      Elvira is docent Frans en heeft voor en na haar onderwijsperiode een aantal jaren in de internationale handel gewerkt. Ze is eigenaresse van de Taaldolfijn: virtuele taalcursussen. Elvira heeft Frans gestudeerd in aan de université d’Avignon et des pays de Vaucluse in Zuid-Frankrijk. Overtuigd dat Frans (spreken) niet moeilijk te leren is, mits op de juiste manier aangeboden, heeft zij haar eigen talencentrum opgericht, waar het Frans middels een virtuele onderdompeling wordt aangeboden.

      Lees hier al haar blogs.

       Danielle van Poppel

       Freelancer bij Prêt-a-partir

       Danielle van Poppel is een eigenaar van Prêt-à-Partir en werkt als zelfstandige professional op PR en marketing & communicatie projecten voor verschillende bedrijven in de zakelijke Franse sector. Ze heeft o.a. voor Atout France en Weekendjeweg.nl  gewerkt. Momenteel werkt ze o.a. voor Campingnavigator.

       Lees hier al haar blogs.

        Olivia van Loon

        Studente Franse politiek

        Olivia van Loon is studente politicologie én Franse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden. Ze is vanzelfsprekend zeer geïntresseerd in de Franse politiek en deelt haar kennis, inzichten en het laatste nieuws hiervoor op dit blog.

        Lees hier al haar blogs.

         Rosanne Langenberg

         Blogger bij BonjourFrankrijk.nl

         Rosanne Langenberg is freelance journaliste en eigenaar van het blog bonjourfrankrijk.nl. BonjourFrankrijk is blog gericht op Frankrijkliefhebbers. Thema’s die aan bod komen zijn reizen, boeken, films, muziek, taal en culinair. Rosanne is in bezit van een bachelor Journalistiek en eigenaar van de eenmanszaak Rosanne Langenberg Productions.

          

           Marie-Cécile Fokkema

           Projectmedewerker France Personnel

           Marie-Cécile is projectmedewerker bij France Personnel. Ondertussen studeert ze af in de master Interculturele Communicatie aan de UU. Haar masterstage deed ze bij Team4Animation, zusterbedrijf van France Personnel. Dit alles in aansluiting op haar bachelor Franse taal en cultuur.

           Lees hier al haar blogs.

            Ienke Keijzer

            Eigenaresse van de talenschool Montpellier

            Ienke Keijzer is eigenaresse van de talenschool “Institut César Langues‘ in het altijd zonnige Montpellier. In Nederland heeft Ienke Klassieke Talen en Human Resource Management gestudeerd, en na een aantal jaar gewerkt te hebben in het openbaar- en privé onderwijs in Delft, Rotterdam en Den Haag, besloot ze in 2002 dat het tijd was om terug te keren naar Montpellier waar zij in tijdens haar studie een jaar had gewoond.

            Lees hier al haar blogs.

             Yvonne America

             Eigenaress Paris By Bike

             De 29-jarige Yvonne America hing 6 jaar geleden haar Nederlandse cabaret-carrière aan de wilgen. Ze raakte per ongeluk helemaal verknocht aan het goede leven in Parijs tijdens haar studie Frans (UvA). De goede voornaam had ze gelukkig al, en tijdens het rondfietsen op haar omafiets langs de Seine kwam ze op het idee om die prachtige ervaring met Nederlandse toeristen te gaan delen. Na haar afstuderen in 2011 heeft ze Paris By Bike opgezet. Yvonne en haar fietsen zijn inmiddels een ware attractie in de stad!

             Lees hier al haar blogs!

              Carole Gölitz

              Freelancer bij Frankrijk.nl en eigenaresse van Ici-marketing.eu

              Française, woonachtig in Nederland, en al 16 jaar reisprofessional en inmiddels Freelancer bij Ici-marketing. Voormalig marketing en adjunct-directrice van Atout France, het Frans Bureau voor Toerisme in Amsterdam. Kent als geen ander Frankrijk en de Fransen. Weet wat waar gebeurt en deelt dat graag met ons en met jou!

              Lees hier al haar blogs.

               Sylvia van den Brink

               Eigenaresse van Formilangue

               Sylvia studeerde Franse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. De Franse taal is haar passie en ze vindt het geweldig dat ze van haar passie haar beroep heeft kunnen maken. Dit uit zich in haar bedrijf Formilangue, waar ze zich naast het vertalen en tolken vooral bezighoudt met het geven van lessen Frans aan particulieren en bedrijven. Ook blogt zij over alles wat met de Franse taal, Frankrijk, leren en lezen te maken heeft.

               Lees hier al haar blogs.

                Josée Schouten

                Eigenaresse bij Frankrijk.nl

                Josée is oprichter en directrice bij Frankrijk.nl. Een eigentijds online webazine over Frankrijk. Frankrijk is al meer dan 25 jaar haar werkterrein. Zo was ze o.a. mede-eigenaresse van Het Frankrijk Huis, specialist in bijzondere vakantie-adressen. Ze blogt op Fransemarkt vooral vanuit haar ervaringen over Frankrijk en online marketing.

                Lees hier al haar blogs.

                 Geert-Jan Lustig

                 Voorzitter SVF Cercle

                 Geert-Jan is op dit moment derdejaars bachelor student Franse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht. In september wil hij deze opvolgen met de master Interculturele Communicatie en uiteindelijk de master Educatie en Communicatie. Naast zijn studie is hij eveneens voorzitter van de studievereniging Cercle. Hierdoor komt hij regelmatig in aanmerking met Nederlandse bedrijven die zich op de Franse markt richten. De studievereniging organiseert regelmatig studiereizen naar Frankrijk en heeft hiervoor contact met allerlei Franse instanties.

                  Marleen Plas

                  Secretaris bij SVF Cercle

                  Marleen Plas is derdejaars studente Franse taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Ze vindt het erg leuk om intensief bezig te zijn met de Franse Taal en de rijke geschiedenis die deze taal kent. Ze heeft daarom het literatuur- en cultuurpakket gekozen binnen de opleiding in samenhang met de minor Internationale Betrekkingen. Naast haar studie is Marleen Secretaris van de studievereniging Cercle.

                   Jacqueline Receveur

                   Eigenaresse van Domaine La Fontaine

                   Jacqueline Receveur runt sinds 2008 samen met haar man Marc Domaine la Fontaine – chambres d’hôtes & gîtes in de Charente-Maritime. Daarnaast is ze vraagbaak voor MKB’ers en ZZP’ers op het gebied van marketing, social media, Frankrijk zaken, administratieve ondersteuning, (ver)taalklussen, planning & organisatie, huisvesting etc. Met haar Gereedschapskist.nl biedt ze out-of-the-box oplossingen voor de meest uiteenlopende vragen.

                   Lees hier al haar blogs.

                    Jessie Colijn

                    Penningmeester bij SVF Cercle

                    Jessie studeert aan de Universiteit Utrecht. Ze zit hier in het tweede jaar van de opleiding Franse Taal en Cultuur. Daarnaast is ze penningmeester bij Studievereniging Cercle. Naast haar studie Frans, studeert ze ook Nederlandse Taal en Cultuur. Dit laatste maakt dat ze met een interculturele blik naar Frankrijk kan kijken. Jessie is geboeid door alles wat Frankrijk is, maar met name de Franse journalistiek, literatuur en lectuur.

                     Jarrish Ramcharan

                     Commissaris Activiteiten bij SVF Cercle

                     Jarrish is student Franse taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn studie is hij betrokken bij de studievereniging Cercle als commissaris activiteiten en is hij docent Frans op het onderbouw van de havo en het vwo. Op deze manier wil hij graag andere mensen bekend maken met de Franse taal.

                      Sanne Schooten

                      Commissaris Reizen bij SVF Cercle

                      Sanne is tweedejaars studente Franse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht. Ze hoopt uiteindelijk via de master Interculturele Communicatie later dagelijks met deze taal te kunnen gaan werken. Verder is ze geïnteresseerd in het onderwijs. Zo werkt ze als bijlesdocente bij een huiswerkinstituut, waar ze bijlessen Frans en Duits geeft. Voordat ze aan haar studie Frans begon heeft ze drie maanden als au-pair in de Auvergne gewerkt, waar ze het echte Franse leven leerde kennen. Ze is een echte francofiel en houdt van alles wat met Frankrijk te maken heeft: de taal, literatuur, muziek en cultuur. Ze kan dan ook niet wachten om volgend jaar weer een half jaar onderdeel te mogen zijn van de Franse samenleving, wanneer ze een semester aan de Université Paris I Panthéon – Sorbonne gaat studeren.

                       Ferry van der Vliet

                       Ambassadeur van Parijs

                       Sinds april 2011 publiceert Ferry in zijn eigen weblog ‘Paris FvdV‘ over de Franse hoofdstad. FvdV staat voor Ferry van der Vliet. De blogs door hem geschreven bevatten de observaties van een nieuwsgierige reiziger die het Parijs van de Parijzenaars wil leren kennen en steeds op zoek gaat naar de couleur locale. Wekelijks neem hij u mee buiten de gebaande paden en langs verborgen schatten, alsof u wordt rondgeleid door een bevriende gids. Ferry is lid van het Atelier Néerlandais Paris.

                       Lees hier al zijn blogs

                         Corianne Vogelaar

                         Masterstudent Négociation des Projets Internationaux

                         Corianne heeft haar Bachelor Franse taal en cultuur en de Master Interculturele Communicatie in Utrecht afgerond. Inmiddels woont zij al anderhalf jaar in Montpellier, waar zij haar tweede Masterprogramma Négociation des Projets Internationaux volgt. Haar kennis over en ervaringen met Frankrijk deelt zij graag met ons op ons blog!

                         Lees hier al haar blogs.

                          Richard Otten

                          Eigenaar Team4Animation

                          Richard Otten is eigenaar van Team4Animation en zendt jaarlijks 200 seizoensmedewerkers naar Frankrijk. Daarnaast is hij eigenaar en oprichter van France Compagnie waarmee hij Nederlandse bedrijven helpt om zich op de Franse markt te plaatsen. Ook geeft hij parttime les op de NHTV, de hogeschool van Toerisme in Breda en is hij blogger op Travelnext.nl en Verkeersbureaus.info.

                          Lees hier al zijn blogs.

                           Joost Kooman

                           Directeur van AuSud

                           Joost Kooman werkt voor auSud. AuSud.nl is een een website met koophuizen in Frankrijk, een soort Funda voor Franse huizen. AuSud bestaat sinds 2012 en bied inmiddels meer dan 100.000 woningen aan van meer dan 250 makelaarskantoren in Frankrijk.

                             Rob Nijhuis

                             Docent Frans

                             Rob Nijhuis is werkzaam als docent Frans in het voortgezet onderwijs. Hij houdt zich bezig met alle mogelijke vormen van digitaal talenonderwijs. Zodoende probeert hij de Franse taal en cultuur zoveel mogelijk de klas in te halen. 

                             Lees hier al zijn blogs.

                              Anja Verheijen

                              Eigenaresse Domaine La Gazailles

                              Anja Verheijen is eigenaresse van Domaine “La Gazailles’– (T)HUIS@deLOT!
                              Deze Glamping, Gîte & Chambre d’Hôtes bevindt zich in het mooie departement de Lot & Garonne en is een heerlijke vakantieplek Met Évènements@France organiseert ze hier ook feesten, bruiloften, & bedrijfsevenementen. Maar ook yogavakanties & retraites, wandel,-fiets & golfvakanties op maat.
                              Ze deelt graag haar ervaringen op het gebied van emigreren & re-migreren, de franse taal & de verschillen in cultuur en ondernemen in het buitenland.

                              Lees hier al haar blogs!

                                Mireille den Hartog

                                Eigenaresse van VanFranseBodem en Uneontwerpstudio

                                Mireille den Hartog is eigenaar van het blog vanfransebodem, een blog over producten die uit Frankrijk komen. Tevens heeft zij een eigen ontwerpstudio genaamd Uneontwerpstudio. Mireille blogt op Fransemarkt.nl over allerlei onderwerpen die met Frankrijk te maken hebben.

                                Lees hier al haar blogs.

                                 Ruud Couwenhoven

                                 Eigenaar van Erceemedia

                                 Ruud Couwenhoven is al vanaf het jaar 2000 online actief met de website Frankrijkvakantieland.nl. Daarnaast heeft hij verschillende e-books en CD-roms op zijn naam staan. Daarnaast houdt Ruud een blog bij over Frankrijk op frankrijkbinnendoor.nl.

                                  Tamara Berner

                                  Medewerker Blogs4Travel

                                  Tamara is community manager van Fransemarkt.nl. Zij studeert in Arnhem International Business & Management Studies. Naast haar taken op Fransemarkt.nl zal ze ook bloggen voor Blogs4Travel en beheert zij social media van onder andere campingsfrance.nl

                                  Lees hier al haar blogs

                                   Marloes Mohr

                                   Advocaat-Partner bij Mohr Avocat

                                   Na in Nederland haar rechtenstudie aan de Universiteit van Utrecht te hebben afgerond is Marloes vertrokken naar Zuid-Frankrijk om daar te Franse taal te leren en een advocatentitel te behalen. Marloes houdt zich bij Mohr Avocat met name bezig met ondernemingsrecht en arbeidsrecht en ze zal hier over op Fransemarkt bloggen.

                                   Lees hier al haar blogs.

                                    Charley van ‘t Leven

                                    Directeur Van 't Leven Producties

                                    Charley van ‘t Leven, directeur van onder andere van ‘t leven producties en mede-eigenaar van Masters in Translation en France-Compagnie, is gespecialiseerd in het maken van websites en vertalen van teksten in de talen Frans, Engels en Nederlands. Daarnaast is hij Chevalier-Sabreur en lid van de Confrérie du Sabre d’Or. Charley heeft Frans gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en Université Paris X en heeft een Master in Franse taal & cultuur en Vertalen. Hij houdt van het Franse leven en is regelmatig in Frankrijk te vinden.

                                    Lees hier al zijn blogs.

                                    • Location: Den Haag
                                    • Website: Link

                                    Hennie Lievense

                                    Marketing Specialist bij TriGlobal

                                    Hennie Lievense werkt voor Sirelo, een onafhankelijk informatieplatform van het bedrijf Triglobal. Triglobal is een tussenpersoon voor mensen die naar het buitenland willen verhuizen en verhuisbedrijven. Je vind op de website Sirelo allerlei informatie over internationale verhuizingen, zoals een visum aanvragen en belastingen in het buitenland. Je kunt gratis offertes van verhuisbedrijven aanvragen en zo wordt je in contact gebracht met de verhuisbedrijven.

                                    Lees hier al haar blogs.

                                     Luca van Veen

                                     Advocaat bij Mohr Avocat

                                     Na afronding van haar studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Maastricht is Luca vertrokken naar Frankrijk om daar haar advocatentitel te behalen. Luca houdt zich met name bezig met onroerend goed en arbeidsrecht. Op dit moment woont zij in Toulouse en houdt op haar eigen blog (in het Engels) bij wat zij zoal meemaakt. Zij zal hier op fransemarkt over bloggen.

                                     Lees hier al haar blogs.

                                      Karin Jurgens

                                      PR en Marketing bij Atout France

                                      Karin Jurgens werkt sinds 2014 bij Atout France, het Frans Bureau voor Toerisme. Hier vertegenwoordigt zij de Franse berggebieden en houdt zij zich bezig met pers, marketing en social media. Op Fransemarkt.nl vind je sinds eind 2016 regelmatig een blog van haar hand.

                                      Lees hier al haar blogs.

                                        Dick van Goch

                                        Zakenman met ervaring in Frankrijk

                                        Dick van Goch is Bedrijfskundig ingenieur van de TU Eindhoven. Na zijn studie woonde en werkte hij 12 jaar in Frankrijk voor bedrijven zoals Philips,  Schlumberger en Valeo. Hij beheerst de Franse taal perfect (DALF C2, 91/100), zowel in woord als geschrift. Hiermee kent hij zowel de taal, als de (werk)cultuur in Frankrijk erg goed.

                                        Lees hier al zijn blogs.

                                         

                                         Didi van de Bospoort

                                         Freelance vertaler en copywriter

                                         Didi van de Bospoort heeft Franse Taal en Cultuur gestudeerd aan de universiteit van Groningen, gevolgd door een opleiding Communicatie Wetenschappen. Ze is altijd al verliefd geweest op Frankrijk en in 2009 ook op een Fransman. Sinds 2011 woont ze dan ook in Frankrijk; eerst in Parijs waar zo voor diverse Franse bedrijven werkzaam was. Ze zette zich met name in voor de ontwikkeling van Franse bedrijven op de Nederlandse markt in functies als vertaler, community manager, copywriter, marketing analist en country manager. Sinds een aantal maanden woont ze nu in Lyon en is ze zelfstandig freelance vertaler en copywriter.

                                          Arjen Hoek

                                          Senior Online Marketeer

                                          Arjen Hoek is senior online marketeer bij Nextail en houdt daarnaast het laatste wielernieuws bij op zijn blog www.routetourdefrance.nl.

                                          Lees hier al zijn blogs.

                                           Mathilde Prigent

                                           Freelance vertaler, logopediste-orthopedagoge

                                           Mathilde Prigent heeft logopedie en orthopedagogie gestudeerd aan de Universiteit te Nantes in Frankrijk. Ze is Française en werkt vijf jaar in Den Haag in haar eigen praktijk. Haar patiënten zijn kinderen, tieners en volwassenen die mondelinge of schriftelijke taalproblemen in het Frans hebben. In 2016 heeft zij haar studie Interculturele Communicatie afgerond aan de Universiteit Utrecht. Naast haar werkzaamheden voor haar eigen praktijk werkt Mathilde ook als freelance vertaler.

                                           Lees hier al haar blogs

                                             Myron Schutte

                                             Projectmedewerker France Compagnie

                                             Myron Schutte heeft Franse taal en cultuur en Interculturele Communicatie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en werkt nu als projectmedewerker bij France-Compagnie, waarbij ze zich bezighoudt met het adviseren van Nederlandse bedrijven die de Franse markt willen veroveren. Daarnaast was ze actief bij France-Personnel, waarbij ze bezig was met het werven van Franssprekend personeel voor verschillende functies. Ze is geïnteresseerd in alles wat met interculturaliteit te maken heeft en heeft een grote voorliefde voor de Franse taal en cultuur.

                                             Lees hier al haar blogs.

                                              Daan Dondorp

                                              Eigenaar van Abientot.nl

                                              Daan Dondorp is marketing- en communicatieadviseur. Hij was strateeg en directeur bij verschillende –internationale- reclamebureaus en werkte als part-time docent (internationale) marketingcommunicatie, branding en mediastrategie aan de Hogeschool Utrecht. Hij schreef voor Noordhoff het boek ‘Stappenplan voor een marketingcommunicatieplan’. Inmiddels, gepensioneerd, startte hij als hobbyproject www.abientot.nl, de marktplaats voor fans van Frankrijk. Hij woont de helft van het jaar in Zuid Frankrijk vlakbij Nice en de andere helft in Nederland.

                                              Lees hier al zijn blogs.

                                               Lisette Lucassen

                                               Eigenaresse van France Personnel

                                               Lisette is eindverantwoordelijk voor France-Personnel waarbij ze Franstalig personeel werft voor uiteenlopende functies. Daarbij bemiddelt ze voor zowel stages als voor seizoensfuncties.

                                               Lees hier al haar blogs.

                                                Geef een reactie

                                                Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *