Bloggers

Tessa van Breeden

IT Consultant & Parttime Ondernemer

Tessa heeft een bachelor in Franse taal en cultuur en een master in Business Administration. Naast haar werk als IT consultant, heeft ze sinds kort een onderneming: TessTypt. Hier schrijft ze blogs, artikelen en webpagina’s voor andere ondernemers en kleine bedrijven. In haar vrije tijd leest ze boeken, reist ze veel en doet ze veel aan yoga.

  Kirsten Nijmeijer

  Werkt in het internationale bedrijfsleven

  Kirsten Nijmeijer heeft Franse taal en cultuur gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en is een enorme francofiel. Momenteel werkt ze in het (internationale) bedrijfsleven en richt ze zich voornamelijk op de Franstalige markt. Daarnaast heeft ze ook veel onderwijservaring opgedaan op verschillende middelbare scholen als docent Frans.

  Lees hier al haar blogs.

   Robert Guinée

   Architect

   Als architect is Robert tijdens zijn stage verliefd geworden op Parijs en wil zich richten op het tot leven laten komen van de architectuur. Om dit te kunnen doen wil hij graag optreden als gids in deze prachtige stad. Daarnaast werkt hij al ruim 17 jaar aan een oud huis in de Haute-Marne, waar hij een moderne woning wil maken. Zijn passie voor de Franse architectuur en de stad Parijs deelt hij op zijn eigen blog en hier bij ons.

   Lees hier al zijn blogs

    Rosanne Langenberg

    Blogger bij BonjourFrankrijk.nl

    Rosanne Langenberg is freelance journaliste en eigenaar van het blog bonjourfrankrijk.nl. BonjourFrankrijk is blog gericht op Frankrijkliefhebbers. Thema’s die aan bod komen zijn reizen, boeken, films, muziek, taal en culinair. Rosanne is in bezit van een bachelor Journalistiek en eigenaar van de eenmanszaak Rosanne Langenberg Productions.

     

      Marie-Cécile Fokkema

      Projectmedewerker France Personnel

      Marie-Cécile is projectmedewerker bij France Personnel. Ondertussen studeert ze af in de master Interculturele Communicatie aan de UU. Haar masterstage deed ze bij Team4Animation, zusterbedrijf van France Personnel. Dit alles in aansluiting op haar bachelor Franse taal en cultuur.

      Lees hier al haar blogs.

       Ienke Keijzer

       Eigenaresse van de talenschool Montpellier

       Ienke Keijzer is eigenaresse van de talenschool “Institut César Langues‘ in het altijd zonnige Montpellier. In Nederland heeft Ienke Klassieke Talen en Human Resource Management gestudeerd, en na een aantal jaar gewerkt te hebben in het openbaar- en privé onderwijs in Delft, Rotterdam en Den Haag, besloot ze in 2002 dat het tijd was om terug te keren naar Montpellier waar zij in tijdens haar studie een jaar had gewoond.

       Lees hier al haar blogs.

        Yvonne America

        Eigenaress Paris By Bike

        De 29-jarige Yvonne America hing 6 jaar geleden haar Nederlandse cabaret-carrière aan de wilgen. Ze raakte per ongeluk helemaal verknocht aan het goede leven in Parijs tijdens haar studie Frans (UvA). De goede voornaam had ze gelukkig al, en tijdens het rondfietsen op haar omafiets langs de Seine kwam ze op het idee om die prachtige ervaring met Nederlandse toeristen te gaan delen. Na haar afstuderen in 2011 heeft ze Paris By Bike opgezet. Yvonne en haar fietsen zijn inmiddels een ware attractie in de stad!

        Lees hier al haar blogs!

         Vera Bullee

         Afstudeerstagiaire France Compagnie

         Vera zit in haar laatste jaar van de opleiding Communicatie en multi mediadesign en voert haar afstudeerproject uit bij France Compagnie.

         Lees hier al haar blogs.

          Jacqueline Receveur

          Eigenaresse van Domaine La Fontaine

          Jacqueline Receveur runt sinds 2008 samen met haar man Marc Domaine la Fontaine – chambres d’hôtes & gîtes in de Charente-Maritime. Daarnaast is ze vraagbaak voor MKB’ers en ZZP’ers op het gebied van marketing, social media, Frankrijk zaken, administratieve ondersteuning, (ver)taalklussen, planning & organisatie, huisvesting etc. Met haar Gereedschapskist.nl biedt ze out-of-the-box oplossingen voor de meest uiteenlopende vragen.

          Lees hier al haar blogs.

           Ferry van der Vliet

           Ambassadeur van Parijs

           Sinds april 2011 publiceert Ferry in zijn eigen weblog ‘Paris FvdV‘ over de Franse hoofdstad. FvdV staat voor Ferry van der Vliet. De blogs door hem geschreven bevatten de observaties van een nieuwsgierige reiziger die het Parijs van de Parijzenaars wil leren kennen en steeds op zoek gaat naar de couleur locale. Wekelijks neem hij u mee buiten de gebaande paden en langs verborgen schatten, alsof u wordt rondgeleid door een bevriende gids. Ferry is lid van het Atelier Néerlandais Paris.

           Lees hier al zijn blogs

            Richard Otten

            Eigenaar Team4Animation

            Richard Otten is eigenaar van TeamAnimation en zendt jaarlijks 200 seizoensmedewerkers naar Frankrijk. Daarnaast is hij eigenaar en oprichter van France Compagnie waarmee hij Nederlandse bedrijven helpt om zich op de Franse markt te plaatsen. Momenteel is hij vooral bezig met het project Blogs4Travel, een content-marketingbureau waar ze werken voor verschillende bedrijven in de travelbranche. Daarnaast beheren ze enkele eigen sites, waaronder Glamping.nl.

            Lees hier al zijn blogs.

             Joost Kooman

             Directeur van AuSud

             Joost Kooman werkt voor auSud. AuSud.nl is een een website met koophuizen in Frankrijk, een soort Funda voor Franse huizen. AuSud bestaat sinds 2012 en bied inmiddels meer dan 100.000 woningen aan van meer dan 250 makelaarskantoren in Frankrijk.

               Rob Nijhuis

               Docent Frans

               Rob Nijhuis is werkzaam als lerarenopleider Frans in het hoger onderwijs. Hij houdt zich bezig met alle mogelijke vormen van digitaal talenonderwijs. Zodoende probeert hij de Franse taal en cultuur zoveel mogelijk de klas in te halen.

               Lees hier al zijn blogs.

                 Mireille den Hartog

                 Eigenaresse van VanFranseBodem en Uneontwerpstudio

                 Mireille den Hartog is eigenaar van het blog vanfransebodem, een blog over producten die uit Frankrijk komen. Tevens heeft zij een eigen ontwerpstudio genaamd Uneontwerpstudio. Mireille blogt op Fransemarkt.nl over allerlei onderwerpen die met Frankrijk te maken hebben.

                 Lees hier al haar blogs.

                  Tamara Berner

                  Medewerker Blogs4Travel

                  Tamara is community manager van Fransemarkt.nl. Zij studeert in Arnhem International Business & Management Studies. Naast haar taken op Fransemarkt.nl zal ze ook bloggen voor Blogs4Travel en beheert zij social media van onder andere campingsfrance.nl

                  Lees hier al haar blogs

                   Charley van ‘t Leven

                   Directeur Van 't Leven Producties

                   Charley van ‘t Leven, directeur van onder andere van ‘t leven producties en mede-eigenaar van CelebrateLife en France-Compagnie, is gespecialiseerd in het maken en onderhouden van websites en is beëdigd vertaler in de talen Frans en Nederlands. Daarnaast is hij Chevalier-Sabreur en lid van de Confrérie du Sabre d’Or. Charley heeft Frans gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en Université Paris X en heeft een Master in Franse taal & cultuur en Vertalen. Hij houdt van het Franse leven en is regelmatig in Frankrijk te vinden.

                   Lees hier al zijn blogs.

                   • Location: Den Haag
                   • Website: Link

                   Hennie Lievense

                   Marketing Specialist bij TriGlobal

                   Hennie Lievense werkt voor Sirelo, een onafhankelijk informatieplatform van het bedrijf Triglobal. Triglobal is een tussenpersoon voor mensen die naar het buitenland willen verhuizen en verhuisbedrijven. Je vind op de website Sirelo allerlei informatie over internationale verhuizingen, zoals een visum aanvragen en belastingen in het buitenland. Je kunt gratis offertes van verhuisbedrijven aanvragen en zo wordt je in contact gebracht met de verhuisbedrijven.

                   Lees hier al haar blogs.

                     Dick van Goch

                     Zakenman met ervaring in Frankrijk

                     Dick van Goch is Bedrijfskundig ingenieur van de TU Eindhoven. Na zijn studie woonde en werkte hij 12 jaar in Frankrijk voor bedrijven zoals Philips,  Schlumberger en Valeo. Hij beheerst de Franse taal perfect (DALF C2, 91/100), zowel in woord als geschrift. Hiermee kent hij zowel de taal, als de (werk)cultuur in Frankrijk erg goed.

                     Lees hier al zijn blogs.

                      

                      Mathilde Prigent

                      Freelance vertaler, logopediste-orthopedagoge

                      Mathilde Prigent heeft logopedie en orthopedagogie gestudeerd aan de Universiteit te Nantes in Frankrijk. Ze is Française en werkt vijf jaar in Den Haag in haar eigen praktijk. Haar patiënten zijn kinderen, tieners en volwassenen die mondelinge of schriftelijke taalproblemen in het Frans hebben. In 2016 heeft zij haar studie Interculturele Communicatie afgerond aan de Universiteit Utrecht. Naast haar werkzaamheden voor haar eigen praktijk werkt Mathilde ook als freelance vertaler.

                      Lees hier al haar blogs

                        Myron Schutte

                        Projectmedewerker France Compagnie

                        Myron Schutte heeft Franse taal en cultuur en Interculturele Communicatie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en werkt nu als projectmedewerker bij France-Compagnie, waarbij ze zich bezighoudt met het adviseren van Nederlandse bedrijven die de Franse markt willen veroveren. Daarnaast was ze actief bij France-Personnel, waarbij ze bezig was met het werven van Franssprekend personeel voor verschillende functies. Ze is geïnteresseerd in alles wat met interculturaliteit te maken heeft en heeft een grote voorliefde voor de Franse taal en cultuur.

                        Lees hier al haar blogs.

                         Daan Dondorp

                         Eigenaar van Abientot.nl

                         Daan Dondorp is marketing- en communicatieadviseur. Hij was strateeg en directeur bij verschillende –internationale- reclamebureaus en werkte als part-time docent (internationale) marketingcommunicatie, branding en mediastrategie aan de Hogeschool Utrecht. Hij schreef voor Noordhoff het boek ‘Stappenplan voor een marketingcommunicatieplan’. Inmiddels, gepensioneerd, startte hij als hobbyproject www.abientot.nl, de marktplaats voor fans van Frankrijk. Hij woont de helft van het jaar in Zuid Frankrijk vlakbij Nice en de andere helft in Nederland.

                         Lees hier al zijn blogs.

                          Lisette Lucassen

                          Eigenaresse van France Personnel

                          Lisette is eindverantwoordelijk voor France-Personnel waarbij ze Franstalig personeel werft voor uiteenlopende functies. Daarbij bemiddelt ze voor zowel stages als voor seizoensfuncties.

                          Lees hier al haar blogs.

                           Geef een reactie

                           Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *