Beste werkgevers in Frankrijk 2018

Bron: unsplash.com

Niet iedereen durft het aan om ondernemer zijn in hartje Parijs. En dat is helemaal oké. Want wat is er mis om elke dag naar kantoor te gaan en voor je werkgever te werken? Niks, hoor ik je denken. Wel fijn juist, die vastigheid. Wel jammer van de slechte bureaustoelen. Maar waar geef je dat aan? En als je een carrièreswitch wil maken, hoe weet je dan of je terechtkomt bij een fijn bedrijf?

Glassdoor is een website waar werknemers anoniem een review kunnen geven over hun bedrijf. De reviews van werknemers gaan onder andere over de werksfeer, het management, het takenpakket en salarissen. Ook kun je een review achterlaten van je sollicitatiegesprek. Deze site publiceert elk jaar een lijst met de beste werkgevers van het jaar, gebaseerd op de mening van werknemers. Waar werken de Fransen het liefst?

Top 5

  1. Criteo
  2. SAP
  3. Wavestone
  4. Saint-Gobin
  5. OVH

Als sterkste punten worden een fijne werksfeer, interessante projecten en carrièremogelijkheden in deze top 5 veel genoemd. Opvallend is ook dat bijna alle bedrijven in de lijst Frans zijn. Daarnaast gaat het voornamelijk om de grote jongens  – denk aan Orange, Renault, L’Oréal en Decathlon bijvoorbeeld.

Hierdoor kun je je afvragen hoe representatief deze lijst eigenlijk is. Neem je ook nog eens mee dat Parijs nog altijd het economische hart van Frankrijk lijkt te zijn – zonder Parijs zou de Franse economie krimpen met 15% – kunnen we stellen dat deze lijst vooral representatief is voor de grote spelers op de Franse arbeidsmarkt. Toch geeft het wel een goed beeld van wat Fransen verwachten van hun baan; en mocht je nou bij een grande entreprise willen werken, zit je ook zeker goed op Glassdoor.

Benieuwd naar de beste werkgevers in Nederland? Die lijst kun je hier vinden.


Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie