Fransen besteden deze kerst minder maar slimmer

Terwijl we in Nederland nog druk in de weer zijn voor Sinterklaas zijn ze in Frankrijk al helemaal in de kerstsferen. Het kopen van de cadeautjes is in volle gang net zoals het bedenken van het menu. In Frankrijk wordt Kerst groots gevierd met uitgebreide maaltijden en veel cadeaus voor groot en klein onder de kerstboom. Toch is uit onderzoek van Cofidis gebleken dat het budget van de Fransen voor Kerst dit jaar iets daalt vergeleken met vorig jaar. In 2019 wordt er gemiddeld € 549,- uitgegeven. Dit is een daling van € 22,- ten opzichte van 2018. In vergelijking met Nederland is dit alsnog een groot bedrag. We besteden namelijk gemiddeld € 75,- aan Sinterklaas en € 25,- aan kerstcadeaus.

Waar ligt deze daling aan?

Dat er een lichte daling qua budget is in Frankrijk heeft twee redenen. En deze staan haaks tegenover elkaar. Enerzijds is er bij de Franse consument de behoefte om minder te kopen maar wel van betere kwaliteit. Dit heeft te maken met de tendens die ook bij ons zichtbaar is: Veel kiezen voor duurzaamheid en willen graag consuminderen. Tegelijkertijd zijn er veel Fransen die echt zoeken naar de beste deals, waardoor men alsnog evenveel koopt als vorig jaar maar minder kwijt zijn. Dit laatste ziet men vooral terug tijdens Black Friday en Cyber Monday waar veel bedrijven aan mee hebben gedaan.

Online kerstshoppen

Ook al is het budget voor deze feestdagen lager dan voorgaande jaren, wordt er in december veel geld uitgegeven. Steeds meer Fransen kiezen ervoor om de kerstcadeaus online aan te schaffen. Dit jaar zou 8 op de 10 online kopers de cadeaus voor de feestdagen online bemachtigen en 31% zelfs met een mobiele telefoon. Ook in Frankrijk wordt het dus steeds belangrijker om een website responsive te maken zodat deze zich automatisch aanpast aan het scherm. De e-commerce groeit snel in Frankrijk, maar er liggen nog genoeg kansen, daarom is de Franse markt voor veel Nederlandse bedrijven een goede markt om te veroveren. En dat is wel te begrijpen met een kerstbudget van gemiddeld € 549,-.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie