De Starters International Business Vouchers – iets voor jouw bedrijf?

Foto door John Schnobrich via Unsplash

Het uitbreiden naar een buitenlandse markt helpt je aan een grotere afzetmarkt én zorgt zo voor een spreiding van je risico’s. Maar hoe zet je die stap? De Starters International Business (SIB) regeling biedt een aantal vouchers en een financiële bijdrage die in te zetten zijn voorafgaand en tijdens je internationalisatieproces.

In een nieuwe markt – zoals de Franse – liggen nieuwe kansen klaar om ontdekt te worden. Maar welke kansen zijn dat? En hoe pak je ze? Met de SIB-vouchers krijg je hulp bij het betreden van een buitenlandse markt: je werkt aan een concreet actieplan, neemt (individueel of gezamenlijk) deel aan buitenlandse beurzen, verwerft kennis of internationaal juridisch en fiscaal gebied en weet middels een marktonderzoek precies waar je aan toe bent vóór je aan je avontuur begint. Dit alles met vier vouchers én de mogelijkheid tot een financiële bijdrage:

Voor wie is de SIB-regeling?

De SIB is bedoeld voor:

Let op: SIB staat niet open voor bedrijven waarvan de activiteiten op de FMO-uitsluitingslijst staan.

Aanvraag vanaf 1 juli

De RVO werkt met een vastgesteld budget van € 416.667 per kwartaal. Voor het tweede kwartaal (april t/m juni) is dit budget in zijn totaliteit verbruikt. Daarom kun je vanaf 1 juli 15.00 uur weer een aanvraag doen.
Dus, hoe doe je dat? Dat verschilt per voucher en voor de details kun je het beste even kijken op de website van het RVO. Je hebt in ieder geval een e-Herkenning niveau 2+ en een machtiging voor de RVO-diensten op niveau eH2+ nodig. Indien je die nog niet hebt, kun je hem hier aanvragen.

Extra hulp nodig bij het uitbreiden naar de Franse markt?

Het RVO heeft naast de SIB-vouchers nog andere mogelijkheden om hulp te krijgen bij je overstap richting de buitenlandse markt. Denk bijvoorbeeld aan de Kickstartvoucher, die je 80% korting geeft bij de inhuur van een externe adviseur bij je internationalisatie wanneer je activiteiten geraakt zijn door de coronacrisis. Zo kun je met bijvoorbeeld France-Compagnie aan de slag om de impact van de crisis te beperken en internationale kansen te grijpen.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie