Frankrijk steekt 100 miljoen in economie in strijd tegen Coronacrisis

Foto Nil Castellvi via Unsplash.com

De Franse overheid heeft afgelopen week een groot pakket afgekondigd om de economie weer uit het slop te trekken. Een bedrag van ruim 100 miljard is gepresenteerd en zal de komende tijd in de economie worden gestoken.

Frankrijk heeft net als veel andere Europese landen te maken met een flinke krimp. De voorspellingen lopen inmiddels op de 11 procent krimp voor de Franse economie, want de grootste krimp sinds de Tweede Wereldoorlog zou betekenen.

Het pakket zal komen te bestaan uit een ensemble van investeringen, subsidies en belastingverlagingen. Het uiteindelijke doel is dat de economie duurzamer en robuuster te maken om zo ook beter te kunnen concurreren met andere landen. Ook wordt zwaar ingezet op het behoud van banen en het creëren van nieuwe baan in de toekomst. Er wordt bijvoorbeeld 30 miljard gereserveerd voor de verduurzaming van de economie en staat er 25 miljard gereserveerd voor het behoud van werkgelegenheid.

De totale waarde van dit pakket is zo’n 4% van het Bruto binnenlands product. Frankrijk is de op een na grootste economie van Europa en volgens de woordvoerder is nergens in Europa het steunpakket hoger. Het doel is om in 2022 de economische voorspoed weer op te pakken die voor de crisis in het verschiet lag.

Meer informatie en achtergronden zijn hier te lezen via LeMonhttps://www.lemonde.fr/politique/article/2020/09/03/avec-son-plan-de-100-milliards-le-gouvernement-compte-redresser-l-economie-d-ici-a-2022_6050794_823448.htmlde.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie