De Franse markt op? Ga voor Agenten!

Sinds twee jaar begeleid ik Nederlandse bedrijven die de Franse markt op willen. Het gaat dan in de regel om bedrijven die iets willen verkopen in Frankrijk. Vaak krijg ik dan te horen: “we verkopen al in de Benelux, Duitsland, Engeland, Scandinavië… maar dat Frankrijk wil maar niet lukken!” Begrijpelijk, want in de genoemde landen kom je met Nederlands, Duits en Engels een heel eind, in Frankrijk echter niet. Daar blijft Frans toch echt een must, zeker om een voet aan de grond te krijgen.

Dan kun je als bedrijf gaan investeren in het zelf leren van Frans, of je besteedt dit uit. Vaak blijkt een combinatie hiervan tot het beste resultaat te leiden. Je zorgt ervoor dat er in je bedrijf minstens 1 persoon voldoende goed Frans spreekt om telefonische boodschappen aan te nemen. Maar voor het echte werk neem je een professional in de arm die ervoor zorgt dat je snel op de Franse markt actief kunt zijn.

Met deze dienstverlening heb ik al heel wat ervaring opgedaan. Na enig zoekwerk in het begin kwam ik er snel achter dat je de Franse markt het beste kunt veroveren met Agenten. Deze zijn er voldoende en bieden het voordeel dat je pas iets gaat betalen als ze business hebben binnen gehaald. Inmiddels heb ik de juiste contacten om Agenten te zoeken en te vinden.

Mijn benadering is vrijwel steeds dezelfde: ik benader Agenten, screen hun CV’s, maak een afspraak voor een telefonisch interview, ontmoet de Agenten ter plaatse (eventueel eerst alleen en daarna met mijn klant), en zorg er zo voor dat het bedrijf in kwestie binnen enkele maanden kan starten met de juiste Agenten. Hiervoor verzorg ik ook nog de contractering van de Agenten als de klant dit wenst.

Deze standaard benadering wordt uiteraard aangepast aan de wensen van mijn klant. De één wil graag beginnen in een bepaalde regio en zoekt eerst daar een Agent alvorens naar andere regio’s te kijken. De ander wil graag meteen een landelijk dekking. De één wil niet met een agentschap met landelijke dekking werken, omdat je dan in geval van een toekomstig conflict in één keer je hele netwerk kwijt bent, de ander ziet het juist als een uitgelezen mogelijkheid om het contact met verschillende agenten te stroomlijnen.

Maar één ding blijkt heel duidelijk uit mijn ervaringen: met de juiste Agent(en) ben je snel op weg… en voor het vinden van de juiste Agenten bent u bij mij aan het juiste adres!

Noot: wil je contact opnemen met Dick van Goch voor meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met France-Compagnie via info@france-compagnie.nl

Ook leuk om te lezen:

Dick van Goch

Dick van Goch

Dick van Goch is Bedrijfskundig ingenieur van de TU Eindhoven. Na zijn studie woonde en werkte hij 12 jaar in Frankrijk voor bedrijven zoals Philips, Schlumberger en Valeo.
Dick van Goch

Latest posts by Dick van Goch (see all)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *