Franse themapark Puy de Fou verlengt contract met Efteling voor 6 jaar

Nicolas de Villiers (Puy du Fou) en Fons Jurgens (Efteling)

Puy du Fou heeft zojuist een nieuw partnerschap getekend met het Nederlandse park Efteling voor een periode van 6 jaar, melden verschillende Franse media. De Efteling werkt voor de productie van haar show “Raveleijn” sterk samen met het Franse park dat komend jaar meer dan 1200 keer zal worden gegeven. Een Frans-Nederlands team van 50 artiesten, stuntmannen, ruiters, valkeniers uit Puy du Fou is al aanwezig en zal vanaf april 2020 de show opvoeren. “Op een oppervlakte van 1500 m2 zijn de watervallen en speciale effecten met elkaar verbonden en krijgt de bezoeker een adembenemende show voorgeschoteld. Na de successen van de show” El Sueño de Toledo ” in Spanje en na de ondertekening van een eerste contract in China, zet Puy du Fou dus ook verdere stappen in Nederland.

Fons Jurgens, CEO van de Efteling, verwelkomt deze toenadering: “Voor de live uitvoering leek het ons vanzelfsprekend dat samenwerken met Puy du Fou de beste beslissing was. Hun artistieke uitmuntendheid stelt ons in staat om dit spektakel naar een wereldniveau te brengen ”.

Nicolas de Villiers, CEO van Puy du Fou, is ook trots op de samenwerking: “Puy du Fou is de uitvinder in Frankrijk van een businessmodel dat een beroep doet op de verbeelding. De Efteling is dat in Nederland en maakt deel uit van het Nederlandse erfgoed en we zullen er alles aan doen om er een spectaculair en emotioneel Nederlands verhaal van te maken.”

Geïnspireerd door een Nederlands verhaal, vertelt de show “Raveleijn” het verhaal van 5 kinderen die zichzelf transformeren in ridders met buitengewone moed om de wrede Olaf onder ogen te zien en de middeleeuwse stad Ravelejin te bevrijden.

In 2020 zal Puy du Fou verschillende nieuwe producten lanceren met een recordinvestering van 62 miljoen euro. Drie originele creaties worden op 4 april gelanceerd:

– “Les Noces de Feu”, een geweldige avondshow –

“Le Grand Siècle”, een nieuw hotel –

“Le Théâtre Molière”, een congrescentrum voor bedrijfsevenementen.

Bron en meer informatie: www.puydufou.com

Zie ook: www.efteling.com/nl/park/shows/raveleijn


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie