Franse weken bij Albert Heijn

Nu het zomerseizoen op z’n einde loopt en bij ons ook de zomervacatures niet meer zo hard lopen als enkele weken geleden, is het voor ons ook even tijd om het wat rustiger aan te doen. Bovendien is het na een zomer in Frankrjk flink afkicken als je de hele zomer stokbrood met brie, salade niçoise en confit de canard hebt gegeten! Gelukkig zijn het daarom Franse weken bij Albert Heijn en als echte francofielen zijn we van France-Personnel wel benieuwd: wat is er allemaal te halen bij de grootgrutter?

Wat ons opviel: er zijn goede aanbiedingen, maar er vallen ook dingen tegen. De macarons smaken niet zoals ze in Frankrijk smaken en de speciale Franse kaasjes zijn wat de Albert Heijn ook standaard in zijn assortiment heeft. Maar uiteraard zijner ook goede dingen te benoemen: zo is Franse vissoep een aanrader, vooral lekker met geraspte kaas en stukje stokbrood. Verder is de frambozentaart lekker, de soesjes met chocoladesaus, crêpes, creme brûlee, oe-lala, we kunnen er geen genoeg van krijgen!

Verder valt het op dat onze mede-Francofiel Ilja Gort een goede deal heeft gemaakt met de supermarktketen. Naast al het lekkere eten heeft de Appie namelijk veel keukenspullen in de aanbieding: wijnkaraffen, kaasplankjes en grote wijnglazen.

Wie tot slot nog inspiratie nodig heeft om Franse gerechten te maken kan terecht op de Allerhande Pinterest. Maar wellicht is het goed om nog een extra blog of youtube kanaal van een echte hobby kok te checken als je echt helemaal los wil gaan met je Franse kookkunsten. Zo kunnen we nog een beetje genieten van de Franse nazomer.


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie