Grote fusie in de telecomsector?

Bouygues en Orange gaan mogelijkheden bekijken tot fusie (Foto: Reuters)

Er is een grote fusie op stapel tussen de grote spelers op de Franse telecommarkt, zo meldt het Financiële Dagblad: Orange (het vroegere France telecom) en Bouygues. Beide bedrijven hebben afgelopen dinsdag (5 januari 2016) een document getekend waarin ze de intentie hebben om met wederzijds goedkeuren te gaan onderzoeken wat de mogelijkheden en risico’s zijn.

Het fuseren van deze twee grote spelers (ze zijn nummer één en drie op dit moment) kan tot gevolg hebben dat een groot aantal onderdelen van beide bedrijven dient te worden verkocht. Dit omdat anders de Franse mededingingsautoriteiten niet akkoord zijn gaan als beide bedrijven in hun huidige omvang zouden samen gaan.

Indien de fusie door zou gaan ontstaat een speler die ongeveer de helft van de markt in handen zou hebben. De aankoop zou volgens verschillende Franse media ongeveer een waarde vertegenwoordigen van ongeveer 10 miljard euro. De Franse telecomsector staat al de nodige tijd onder hoogspanning. Er wordt op dit moment een grote prijzenslag uitgevochten. Deze begon toen het bedrijf Free, van de ondernemer Xavier Niel de markt als een disruptor open brak (bron: FD.nl)


Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie