Halle Freyssinet grootste startup werkplek ter wereld

La-Halle-Freyssinet-2017_Wilmotte-et-Associes-SA

Frankrijk start met grootste startup broedplaats ter wereld. In Parijs komt binnenkort ruimte voor meer dan 1000 startups. Met een ceremoniële paal in de grond zijn de werkzaamheden begonnen in Parijs aan wat de Franse overheid ‘the World’s largest startup incubator’ noemt.

Het 160 tot 170 miljoen euro kostende project is gebaseerd op de renovatie van de Halle Freyssinet, een 30.000 m2 verouderde stationshal uit de jaren twintig, die wordt omgebouwd tot een gezamenlijke werkplek voor startups.

Het project is opgestart door de ondernemer Xavier Niel, oprichter van Illiad SA, het bedrijf dat de Franse telecom sector voorgoed veranderde met zijn ‘low cost’ en gratis service voor draadloos en breedband internet.

Afgelopen woensdag was Xavier Niel samen met president François Hollande om samen de eerste steen te leggen. De verbouwing zou normaalgesproken in 2017 klaar moeten zijn.

Twitter Hollande Halle Freyssinet
Twitter Hollande Halle Freyssinet

De Franse overheid staat garant voor 10%  van de kosten. Zodoende hoopt men dat dit project Frankrijk weer op de internationale digitale kaart zal zetten. ‘Dit historische monument zal een mijlpaal worden voor onze toekomst” zei Hollande.

Meer informatie over dit project vind je op de website met de toepasselijke naam: 1000startupsparis.fr

https://www.youtube.com/watch?v=apFIP7Ua1LI


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie