Het Franse merk Yves Rocher sluit alle Nederlandse winkels

Photo by Mona Miller on Unsplash

Cosmeticagigant Yves Rocher sluit al hun 7 winkels en schoonheidssalons in Nederland. Dat heeft het bedrijf bevestigt tegen RTL Z. Met veertig vestigingen was Yves Rocher ooit marktleider in Nederland.

Yves Rocher werd in 1959 opgezet door de gelijknamige Franse ondernemer, die cosmetica op basis van natuurproducten ontwikkelde. Het bedrijf begon als postorderbedrijf, maar opende later ook winkels. Tegenwoordig telt het concern 4000 winkels in 90 landen. Yves Rocher is sinds 1974 ook actief in Nederland, eerst met een postorderbedrijf. Drie jaar later openden de Fransen hun eerste Nederlandse winkel. Op het hoogtepunt, eind jaren tachtig, telde het bedrijf hier 40 winkels. Daarmee was Yves Rocher naar eigen zeggen marktleider op de Nederlandse cosmeticamarkt.

Volgens directeur Julie Rosenkrantz van Yves Rocher Benelux moeten alle winkels eind van het jaar definitief gesloten zijn. “De huurcontracten van onze zeven vestigingen in Nederland verlopen dit jaar, en we zullen ze inderdaad niet verlengen.” De winkel in Den Haag zal komende maand als eerst sluiten. Hoeveel banen er verdwijnen door de sluiting wordt niet gemeld.

De coronacrisis is geen reden van het sluiten van de winkels. De winkelomzet groeide de afgelopen 10 jaar niet meer. Bovendien werden de winkels steeds minder bezocht door klanten. “Van de Nederlandse omzet van 12,6 miljoen euro komt 66 procent uit het postorderbedrijf, 20 procent uit onze webshop en slechts 14 procent uit de winkels.” Zegt Rosenkrantz

Het merk blijft wel in Nederland actief als postorderbedrijf en webshop. Zo kunnen de Nederlands klanten toch nog blijven genieten van de natuurproducten.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/5212838/cosmeticagigant-yves-rocher-sluit-alle-nederlandse-winkels


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie