Je suis UberPOP

Taxi Paris vs. UverPOP - Fransemarkt.nl

De rellen die we in Nederland hebben meegemaakt van de Amsterdamse taxi centrale tegen de chauffeursdienst UberPOP was kinderspel in vergelijking met de situatie die zich op dit moment in Parijs voltrekt. Taxichauffeurs blokkeerden delen van de ringweg rond Parijs met grote files tot gevolg en de toegangswegen naar de luchthaven werden gebarricadeerd met brandende autobanden. Passagiers die op bijvoorbeeld Charles de Gaulle landden, werden geadviseerd de trein te nemen.

De taxi oorlog kreeg ook een menselijk gezicht toen Courtney Cobain in Parijs tijdens een rit met UberPOP werd overvallen door woedende taxichauffeurs die de ramen van de auto met honkbalknuppels te lijf gingen. Ze begon onmiddellijk te twitteren: “help me, klootzak van een Hollande, waar is de kutpolitie als ik ze nodig heb?”

Hollande en zijn  Minister van Binnenlandse Zaken lijken niet aan de kant van Cobain te staan. Volgens minister Cazeneuve moet de chauffeursdienst worden stopgezet en dienen alle wagens die nog voor UberPOP rijden in beslag te worden genomen door de politie.

De minister had een ontmoeting met taxichauffeurs die bij stakingen onder meer delen van hoofdstad Parijs plat legden. De taxichauffeurs vrezen voor hun broodwinning door wat zij beschouwen als oneerlijke concurrentie van het Amerikaanse bedrijf. Het bedrijf Uber heeft al laten weten dat het wederom naar de Europese commissie stapt om haar gelijk te halen, nadat haar diensten eerder al in Nederland, Duitsland en Spanje verboden zijn geworden.


Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie