Kruidvat gaat naar Frankrijk

Kruidvat

Kruidvat opent haar eerste winkel laat november vlakbij de Belgische grens, in Lille. De winkelketen heeft al 200 winkels in België, waardoor de overstap naar Frankrijk niet zo groot is.

Aangezien de winkel in Franstalig België al goed loopt, wordt er verwacht dat dit ook in Frankrijk het geval zal zijn. De naam ‘Kruidvat’ is wellicht lastig uit te spreken voor de Fransen, maar aangezien dit in België nooit tot problemen heeft geleid, wordt de naam ook in Frankrijk behouden. Ook de formule van de Kruidvat zoals die is in Nederland blijft hetzelfde. Er zullen wellicht wat kleine verschillen zijn, maar de kernboodschap blijft ‘Steeds verrassend, altijd voordelig’ oftewel ‘Toujours surprenent et avantageux’.

Kruidvat is niet de eerste winkelketen die in Frankrijk start. De Hema, met ook al zo’n lastig uitspreekbare naam voor de Fransen, startte haar eerste winkel in 2009 en heeft inmiddels ruim 40 winkels in Frankrijk. Het is nog niet duidelijk hoeveel winkels Kruidvat in Frankrijk wil gaan openen. De winkel in Lille zal dienen als proef.

 

 


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie