Mogelijkheden voor het verkrijgen van een kickstartvoucher als je wilt uitbreiden naar Frankrijk

Kickstartvoucher ook interessant voor ondernemers richting Frankrijk

Bent u een internationaal actieve mkb’er en zijn uw internationale activiteiten geraakt door de coronacrisis? U staat er niet alleen voor. Met een online Kickstartvoucher krijgt u 80% korting op de inhuur van een zelfgekozen externe adviseur, tot een maximum van € 2.500 exclusief btw. Zo kunt u bijvoorbeeld via France-Compagnie kijken wat de kansen voor uw bedrijf zijn voor de Franse markt.

Samen met uw adviseur gaat u aan de slag om de gevolgen van de coronacrisis voor uw bedrijf in het buitenland te beperken. Zo kunt u ervoor kiezen uw leveranciersketen te verleggen naar bijvoorbeeld Frankrijk of een online marketingplan op te stellen, om daarmee uw marktpositie te herstellen. Ook kan het lonen om onderzoek te doen naar nieuwe (digitale) verdienmodellen. France-Compagnie is het adviesbureau die u met deze vragen verder kan helpen.

Voor welke activiteiten kunt u deze voucher inzetten?

Het doel is om samen met een door uzelf gekozen adviseur te kijken naar de mogelijkheden om de gevolgen van de coronacrisis van uw bedrijf in het buitenland te beperken. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld in uw onderneming omzet is weggevallen in land A, maar dat juist nu het interessant kan zijn om te ontdekken of u land B kan veroveren. Dit kan bijvoorbeeld het volgende zijn:

 • Herpositioneringsplan in de markt door te kijken wat kansen zijn voor de Franse markt
 • Uitgebreid concurrentieonderzoek, specifiek voor de Franse markt
 • Opstellen van een sales- en marketingplan
 • Aanpassen van uw website teksten conform de Franse markt

Belangrijk! De voucher kan niet ingezet worden voor je eigen tijd die je aan het adviestraject besteed en ook niet aan reis- en verblijfkosten. 

Aan welke eisen moet de externe adviseur voldoen?

Tijdens de aanvraag van het proces moet bewezen worden dat de externe adviseur aan de onderstaande eisen voldoet:

 • Minimaal HBO denk-en werkniveau;
 • Werkzaam bij of voor een adviesonderneming met een internationaal netwerk;
 • Meer dan 3 jaar ervaring in het adviseren en begeleiden van mkb-ondernemingen op internationaal vlak;
 • Recente ervaring of kennis die gerelateerd is aan het doel van de aanvraag.

Stappenplan voor de aanvraag van de voucher

Stap 1: Zoek een externe adviseur die bij uw vraagstuk past. 

Stap 2: Vraag de externe adviseur een offerte op te stellen met specificaties van de diensten die door hem/haar uitgevoerd zullen worden en wat de kosten zijn. Na ontvangst van de offerte moet de kickstartvoucher binnen 1 maand aangevraagd worden. 

Stap 3: Voor de aanvraag vanuit Nederland heb je de aanvraag eHerkenning niveau 1 nodig. Aanvragen vanuit het Caribisch deel van het Koninkrijk heb je geen eHerkenning nodig. 

Stap 4: Via mijn.rvo.nl vul je alle benodigde formulieren in en samen met het cv van de adviseur en de offerte verstuurt u de aanvraag naar het RVO. 

Proces na de aanvraag

De aanvragen worden behandeld in de volgorde van binnenkomst. Binnen 13 weken na ontvangst krijgt u bericht. Bij een positief bericht krijgt u de online voucher toegestuurd. Deze is 6 maanden geldig en moet binnen deze periode gebruikt worden. Dit doet u door de voucher over te dragen aan uw externe adviseur. 

Hoe draagt u de voucher over aan uw externe adviseur?

Doorloop de volgende stappen na afronding van alle werkzaamheden.

 1. Login in bij mijn.rvo.nl en ga naar de optie ‘Beheren;
 2. Onder ‘Beheren’ log je vervolgens in met je eHerkenning 1;
 3. Kies bij de optie “Overdragen’ voor ‘Voucheroverdracht’;

Aan de slag?

France-Compagnie heeft al meerdere mkb-ondernemingen ondersteunt door middel van de kickstartvoucher en voldoet aan de eisen die gesteld worden van het RVO. We kunnen helpen met bijvoorbeeld een online marketingstrategie voor de Franse markt, vertalingen, hulp met onderzoeken naar bedrijfsvormen in Frankrijk of het opzetten van een postbus / tijdelijk adres in Frankrijk (voor bijvoorbeeld uw webshop).

Wilt u graag meer informatie over het proces, mogelijkheden voor activiteiten of andere vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder. info@france-compagnie.nl


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie