Met Péago slimmer door Frankrijk (promotie)

Peago-header

Péago, de slimme app waarmee je bespaart op de Franse tolwegen, is geheel vernieuwd. De nieuwe versie is nu voor iedereen gratis te downloaden in de App Store en Google Play. Met een geheel nieuw design is het nu makkelijker te bedienen, en door middel van een ‘in-app aankoop’, direct te besparen op de tolkosten in Frankrijk.

‘Péago is een jaar geleden gelanceerd en werd direct een succes’, vertelt bedenker Sjoerd van Oort. ‘Met onze app kun je op een heldere manier de kosten van de Franse tolwegen bekijken en op hierop besparen zonder dat je gebruik maakt van B-wegen.’ Péago werd in het eerste jaar meer dan 10.000 keer gedownload en heeft een grote groep vaste gebruikers. ‘Dankzij de feedback van onze gebruikers verbeteren we de app continu en nu hebben we in één keer een grote stap gemaakt. Zo is het mogelijk om de app te downloaden zonder te betalen. Je kan van te voren, zonder dat je daar internet voor nodig hebt, zien hoeveel tol je kwijt bent voor de rit naar je vakantiebestemming. Wil je gebruik maken van de mogelijkheid te besparen dan betaal je éénmalig 3,99 euro. Een bedrag dat je met een enkele reis naar Parijs er al uit hebt.’Tol
Van Oort kwam op het idee voor de app tijdens een rit door Frankrijk. ‘Ik reed naar het zuiden waarbij het mij opviel dat de tolwegen best prijzig zijn, zeker als je het vergelijkt met de wegenbelasting in Nederland. Eenmaal thuis heb ik uitgezocht hoe het tolsysteem in Frankrijk werkt. Dat bleek ingewikkeld, waarbij ik erachter kwam dat je minder betaalt als je bij bepaalde afslagen er afgaat en direct er weer op.’ Deze kennis vormt de basis van de app en is nu voor iedereen toegankelijk. Door je bestemming van te voren in te voeren geeft de app een seintje waar je even van de snelweg af moet. Op deze manier is het mogelijk om meer dan twintig procent op de tolkosten te besparen.

Naast flink wat technische verbeteringen, waardoor de app sneller en zuiniger met energie omgaat, springt de verbeterde vormgeving in het oog. ‘Veel gebruikers laten onze app op de achtergrond draaien. Drie kilometer voor een tolpoort geeft hij een seintje. Door gebruik te maken van een schematisch overzicht van je rit zie je veel sneller hoeveel je moet afrekenen’, aldus van Oort. De vernieuwde Péago is nu verkrijgbaar voor de iPhone en Android telefoons.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie