Richtlijnen Corona Frankrijk (update september 2020)

Foto: Mika Baumeister via Unsplash.com


In dit blog willen we u graag bijpraten over de maatregelen die gelden in Frankrijk om de Corona pandemie verder in te blijven dammen. De Franse overheid heeft begin september weer een aantal nieuwe richtlijnen afgekondigd die ook voor bedrijven en medewerkers die iets met Frankrijk te maken hebben relevant zijn. Hieronder vindt u een aantal zaken uit het nationale protocol voor gezondheidsbeveiliging dat is uitgegeven door het ministerie van Volksgezondheid op 1 september 2020.

Wat kondigt dit protocol aan?
Het dragen van een masker is vanaf het begin van het schooljaar verplicht in gedeelde en gesloten ruimtes sinds 1 september en geld dus ook voor werkenden. Wel heeft voor de overheid aangekondigd op basis van sommige gevallen te willen werken met uitzonderingen op de regel. Welke dit zijn, is nu nog niet bekend. Wel is het voor de volgende situaties bekend dat het niet verplicht is:

• Als de werknemer alleen op zijn kantoor werkt of wanneer deze in een afgesloten ruimte werkt zonder anderen.
• In de werkplaats, wanneer medewerkers zich meer dan gemiddeld lichamelijk zwaarder moeten inspannen en ventilatie, etc. op orde is.

Bij grotere kantoren geldt dat men op de werkplek het masker af mag doen, maar wanneer je de werkplek verlaat deze weer moet opzetten.

Tijdens het geven van presentaties mag het masker af, mits hier wel de afstand voldoende gewaarborgd kan worden tussen anders sprekers en het publiek. Hierover worden per sector en sociale partners nog afspraken gemaakt. Per sector is er vaak al een specifiek Corona protocol waar dit in principe zou moeten zijn uitgewerkt.

Een van de grootste werkgeversorganisaties MEDEF heeft gereageerd dat men het grotendeels overdreven vind. “Men doet alsof de pandemie weer helemaal terug is bij af.” Bovendien is nog onduidelijk waar de rekening kom te liggen voor het aanschaffen van al die mondkapjes voor medewerkers.

In veel steden is zelfs een volledige verplichting van het dragen van een mondkapje doorgevoerd voor iedereen van 11 jaar en ouder. Er zal ook strenger worden gehandhaafd en er gelden boetes voor diegene die zich er niet aanhouden.
 

 
Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie