Shapr: Tinder voor ondernemers!

shapr

Inmiddels al ruim een jaar in de lucht en een daverend succes: Shapr; de applicatie die de technologie van Tinder verbindt met Path en LinkedIn om de perfecte network-app te genereren voor professionals! Ongeveer een jaar geleden, in 20 januari 2015, kwamen de ontwikkelaars uit Parijs en New York bij elkaar en zochten naar investeerders voor een bedrag 3 miljoen dollar om daarmee de perfecte Networkapp te creëren en dat is ze met verve gelukt! Inmiddels heeft de applicatie naast Parijs en New York ook haar introductie gedaan in steden als Washington, Chigago en Los Angeles en meest recentelijk nog in Londen en het heeft al meer dan 100.000 matches opgeleverd! 

In de moderne wereld waarin we momenteel leven is niets zo belangrijk als netwerken: je best doen om zoveel mogelijk invloedrijke mensen te leren kennen (definitie Van Dale). Een stevig netwerk hebben is zeker voor een (beginnend) ondernemer heel belangrijk: mocht je eens een goed idee hebben voor een bedrijf, of je bedrijf willen uitbreiden, is het altijd handig om iemand te hebben die je hiermee kan helpen, bijvoorbeeld omdat deze persoon al veel ervaring heeft in datgene wat jij wilt doen! Zomaar op straat op een wildvreemde afstappen en vragen wat hij of zij doet, zonder dat je daar enig beeld bij hebt, dat doe je natuurlijk niet zomaar. Maar onze vrienden hebben ook allemaal weer vrienden en die kennen ook weer allemaal mensen en zo wordt je netwerk steeds groter en groter. De “theory of 6 degrees” gaat er zelfs vanuit dat iedereen in de wereld maar maximaal 6 connecties van elkaar verwijdert. Met inzet van moderne technologie en een app als Shapr, is het leggen van connecties appeltje eitje!

Maar, hoe werkt zoiets eigenlijk?

Het basis principe van Shapr is, net als bij Tinder, heel simpel: je swipet tot je een match gevonden hebt. Aan de hand van een korte omschrijving en enkele key-words krijg je een beeld van iemand en kan je ervoor kiezen deze persoon te “passen” of te willen “meeten” en dit op een anonieme basis: mensen weten niet dat je ze ziet, totdat je ze wilt meeten.

home-v2.5-profile-swip home-v2.5-profile home-v2.5-match

En kun je dan zomaar iedereen zien en iedereen jou? Dat niet, je maakt allereerst je eigen profiel aan waarin je jouw interesses en werkgebieden en locatie aangeeft. Vervolgens mag je een eigen netwerk opbouwen van personen die je kent, maar je moet hier wel kieskeurig mee omgaan: je “Inner Circle” kan uit maximaal 50 personen bestaan (en bij aanmelding slechts 10, net als de interesses!). Aan de hand van de door jouw opgegeven interesses gaat men in de netwerken van jouw Inner Circle op zoek naar matches, waarvan ze je er dagelijks 15 laten zien.

Daar swipe je dan vervolgens door heen en is er een match, dus willen beide partijen “meeten”, dan kan het echte netwerken beginnen door middel van een chat-systeem. Is er geen match, dan komt er ook geen contact. Helemaal ideaal: de app onthoudt wat je swipet en baseert hierop de volgende personen die ze aan jouw toont, waardoor de kans op een match dus groter en groter wordt!

Momenteel is Shapr nog niet gelokaliseerd in Nederland, maar je kan al wel downloaden en werken aan je netwerk in Frankrijk en in verschillende grote steden in de Verenigde Staten.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie