Start-up interview: France-Compagnie

Richard InterviewDe eigenaar van dit blog, Richard Otten, is nu twee jaar geleden gestart met France-Compagnie. Als afsluiting van mijn stage bij France-Compagnie hield ik een interview met hem over het starten van een bedrijf, de groei en zijn visie voor de toekomst.

Richard is een echte ondernemer; naast France-Compagnie heeft hij ook al France-Personnel, France-Traduction en Team4animation opgezet. Richard startte France-Compagnie twee jaar geleden “omdat ik merkte dat ik steeds meer gevraagd werd in mijn netwerk of ik af en toe mensen en bedrijven kon helpen die de Franse markt wilden betreden”. Vanuit deze vraag begonnen de ideeën voor France-Compagnie, France-Personnel en France-Traduction. Met al deze bedrijven hoopte hij Nederlandse ondernemers te kunnen helpen om de Franse markt te veroveren. In de afgelopen jaren heeft hij gemerkt dat al deze bedrijven misschien een beetje te veel van het goede is: “Je kan simpelweg niet alles doen, want dan doe je van alles een beetje”. Voor de komende jaren is de juiste focus dus belangrijk.

France-Compagnie is de afgelopen jaren enorm gegroeid. “Frankrijk is een grote afzetmarkt en Nederlandse ondernemers gaan graag met hun bedrijf over de grens. Zo hebben we producten en diensten op de markt gebracht en bedrijven geholpen met het zoeken van een handelsagent, een medewerker of bij het opstellen van een marktonderzoek”. Natuurlijk zal France-Compagnie de komende jaren alleen maar meer gaan groeien, echter is het idee dat het bedrijf klein blijft, maar het netwerk groeit. Hierdoor blijft elk advies persoonlijk en op maat gesneden.

Het belangrijkste wat Richard de afgelopen jaren heeft geleerd is dat ondernemen ontzettend leuk is: “Iets nieuws beginnen en daardoor nieuwe mensen leren kennen en nieuwe diensten opzetten geeft ongelofelijk veel energie”. Daarnaast heeft hij ook geleerd dat zaken doen met Frankrijk heel boeiend is, want “het biedt oprecht veel kansen aan ondernemers die dit aandurven en de taal en cultuur goed begrijpen”.

Richard ziet voor France-Compagnie een stabiele toekomst, waarbij ze met een groeiend aantal specialisten in hun netwerk steeds meer bedrijven en ondernemers kunnen helpen om te groeien op de Franse markt. Daarnaast hoopt hij dat hij zijn diensten in de loop van tijd ook andersom zou kunnen aanbieden, dus van Frankrijk naar Nederland. “Dat we Franse ondernemers helpen om Nederland te veroveren, denk bijvoorbeeld aan een goede vertaling van een Franse website in het Nederlands”.

Verder heeft hij gemerkt dat “voornamelijk internet bedrijven (webshops, etc.) de groei maken naar Duitsland of Engeland, maar Frankrijk door de taal en cultuur soms verder weg staat”. Hij hoopt dit gat in de toekomst met France-Compagnie te kunnen verkleinen.

Voor meer informatie: France-Compagnie.nl

Wil jij ook geïnterviewd worden? Mail dan naar info@france-compagnie.nl

 


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie