Terugblik op de zomer

Natuurlijk hebben we bij France-Compagnie en France-Personnel ook de directe gevolgen gemerkt van de Corona-crisis en de beperkende maatregelen die zijn opgelegd vanuit de overheden. Veel vacatures die we in wilden vullen voor seizoenswerk op campings en vakantieparken voor bijvoorbeeld receptiewerk of een bijbaantje in horeca werden voor de zomer door de klanten geannuleerd. Ze hadden immers geen zicht op of er Nederlanders zouden komen. Dan is een Nederlandstalige receptioniste geen basis behoefte.

Ook veel openstaande vacatures bij bedrijven in Nederland voor bijvoorbeeld de customercare afdeling op een salespositie werden tijdelijk on hold gezet. Begrijpelijk. Ook hier geldt dat de onzekerheid ervoor zorgt dat ondernemers grote beslissingen even voor zich uitschuiven.

Hoewel er in Frankrijk ook zeker een recessie komt en de economische groei al meerdere keren negatief is bijgesteld, zien wij gelukkig sinds eind september weer een positieve trend. Allereerst zijn er toch nog redelijk veel campings en vakantieparken open gegaan en zijn er (hetzij in beperkte aantallen) ook Nederlanders naar Frankrijk afgereisd. Juist een vakantie met eigen auto naar een camping, waar je leeft in de buitenlucht was voor veel vakantieganger voldoende geruststellend.

Ook via onze partner TeamAnimation, die zich specialiseert in animatieprogramma’s hebben we toch nog zo’n 100 mensen kunnen plaatsen. Dit hadden we in maart kunnen hopen. Daarnaast zien we ook sinds september weer de eerste bedrijven bij ons aankloppen voor het uitzetten voor een vacature in Nederland en zijn zelfs de eerste mensen al aan het nadenken over een zomerbaantje in 2021.

Al met al zien wij de toekomst daarom met vertrouwen tegemoet. Uiteraard moeten we tijdens de winter niet teveel terugval hebben en moeten de beleidsmaatregelen vanuit Nederland en vanuit Frankrijk proportioneel blijven. Als dit meevalt, voorzien wij ook weer kansen en mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers en werkzoekenden.

Mochten we u ergens mee kunnen helpen de komende tijd om bijvoorbeeld een bepaalde adviesvraag te beantwoorden, dan doen we dit graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@france-compagnie.nl (advies en consult) en info@france-personnel.nl (vacatures)


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie