Tien Franse ski gebieden onder de loep

Waar in Frankrijk kan je eigenlijk het voordeligst op wintersportvakantie gaan? HomeToGo, ’s werelds grootste onafhankelijke meta-zoekmachine voor vakantiehuizen, zocht het uit! Zij stelden een lijst samen die gebaseerd is op de gemiddelde prijs van een accommodatie en de lokale prijs van een skipas die nodig is om de pistes in deze populaire bestemmingen te kunnen betreden.

10 populaire Franse skibestemmingen gerangschikt kosten

Uit het onderzoek blijkt dat Metabief de meest voordelige wintersportlocatie is binnen Frankrijk. Gedurende het hoogseizoen, in de maand februari, ben je hier het minste geld kwijt aan een dag en nacht sneeuwpret. Voor een skipas betaal je namelijk slechts €26,50 per dag en een 4-persoons vakantieaccommodatie kost hier gemiddeld zo’n €68 per dag. Dit komt neer op zo’n €43.5 per persoon voor een dag en nacht in de sneeuw.

Het luxe skioord Courchevel daarentegen is verreweg de duurste bestemming binnen Frankrijk. Een dag skiën kost je hier enkel voor de skipas al €61 per dag. Daarnaast kost een accommodatie in het hoogseizoen hier gemiddeld maar liefst €480 per nacht. Dit komt neer op zo’n €180 per dag per persoon!

Wil je het hele onderzoek nalezen? Ga dan naar de pagina van HomeToGo, een onafhankelijke meta-zoekmachine voor vakantiewoningen die het mogelijk maakt om snel en makkelijk accommodaties te zoeken en te vergelijken. Consumenten hebben keuze uit meer dan 10 miljoen aanbiedingen in meer dan 200 landen van meer dan 250 websites. Met gebruik van slimme filters kunnen de bezoekers gemakkelijk hun ideale vakantiewoning vinden op basis van bestemming, reisdata, budget en voorzieningen van hun voorkeur. Gevestigd in Berlijn, bestaat het trio oprichters uit Patrick Andrä, Wolfgang Heigl en Nils Regge. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 90 werknemers in dienst en is actief in 12 Europese landen, Mexico, Rusland, Australië en de Verenigde Staten.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie