Tour de France begint dit jaar in Utrecht

Tour de France in Utrecht Fransemarkt.nl

De Tour de France zal dit jaar vanuit Nederland vertrekken en er is uiteraard veel aandacht voor dit grote evenement. Zo ook op de website routetourdefrance.nl, waar al het laatste nieuws over de Tour de France wordt verzameld. De Domstad Utrecht heeft de eer de eerste etappe van het grootste wielerevenement ter wereld te mogen faciliteren. Op zaterdag 4 juli 2015 wordt er een individuele tijdrit van 13,7 kilometer door het centrum van Utrecht verreden. Het is voor de 6e keer in de geschiedenis dat de Tour de France vanuit Nederland vertrekt. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2010, in dat jaar vertrok de Tour de France vanuit Rotterdam.

Na de individuele tijdrit door Utrecht zet het peloton op zondag koers richting Zeeland. Via een route langs o.a. de Coolsingel en de Erasmusbrug brengt de route de renners naar de finish op Neeltje Jans. Vermoedelijk gaat er gesprint worden op de oosterscheldekering voor de overwinning in de tweede etappe van de Tour de France 2015.

Routekaart Tour de France 2015 Fransemarkt.nl
Routekaart Tour de France 2015 Fransemarkt.nl

Na twee dagen wielerfeest in Nederland zet het peloton koers richting Frankrijk. Via Antwerpen gaan de renners naar Frankrijk om vervolgens binnen de landsgrenzen van Frankrijk te blijven. In de tweede week van de Tour moet er geklommen worden in de Pyreneeën. Het blijft vermoedelijk spannend tot de slotweek waarin de renners de Alpen in gaan. De een-na-laatste etappe is de beklimming van de “oranje” Alpe d’Huez. De finish is een dag later op zondag 25 juli in Parijs.

Wil je meer nieuws over de Tour de France? Ga dan naar de website www.routetourdefrance.nl 


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie