3 mooie redenen om Bordeaux te gaan bezoeken

Bordeaux

Frankrijk is, zoals we allemaal al wel weten denk ik, het meest populaire vakantieland bij Nederlanders. Onze belangrijkste activiteiten tijdens die vakanties zijn zwemmen, naar het strand gaan, wandelen, fietsen, uit eten gaan en shoppen. Al deze activiteiten kan je vinden in en om de geweldige stad Bordeaux. Mooie redenen om deze stad eens te gaan bezoeken.

Vorig jaar, in 2015, werd de stad Bordeaux uitgeroepen tot Beste Europese bestemming van het jaar. Een geweldige ‘prijs’ voor een prachtige stad. Ik kom er al zeker zo’n 25 jaar en ik heb de stad zien opbloeien. Van een grijs, grauw lelijk eendje, naar een mooie stralende witte zwaan. Dat is bijna letterlijk verwoord, want sinds het centrum autoluw is gemaakt en de gebouwen en huizen schoongeboend, is de stad werkelijk een parel. Ik kan het jullie aanraden, dat wanneer je in de buurt bent, Bordeaux zeker te gaan bezoeken. En dit jaar helemaal, want er staan een aantal leuke ‘events’ op de agenda van deze stad aan de Garonne!

Bordeaux

Fête Le Vin

Een van de redenen om dit jaar de Franse stad Bordeaux eens te gaan bezoeken, is het feit dat er voor de 10de keer het grote Fête Le Vin plaatsvindt. Van 23 t/m 26 juni is er langs de kade van de stad een 2 km lange uitstalling van allerlei kramen, waar je wijn kunt nuttigen.

Bordeaux

In 1998 was de eerste editie en wij waren toen van de partij. Toen stonden er een paar kramen, kon je op 2 plekken wat eten en waren er hooguit 4 kramen met producten van Franse bodem. Nu is het uitgegroeid tot een 2 jaarlijks mega-event. Op het event komen ruim 70.000 bezoekers af en staan er maar liefst 80 appellations uit de Bordeaux Aquitaine streek. Er is muziek, eten en heel veel wijn! Je koopt een pas voor 20 euro en krijgt daarvoor een glas met tasje. Met die pas kan je een aantal wijnen proeven. Het Fête Le Vin is vooral een event om te genieten: gewoon erg leuk, gezellig en leerzaam.

 

Meer info over het Fête le Vin.

Zelf een wijnroute lopen door de stad Bordeaux? Kijk op deze pagina!

Ook een leuk blog over wijnbars in Bordeaux.

UEFA Euro2016 FRANCE

De voetballiefhebbers komen dit jaar in een warm bad in de stad Bordeaux, want hier vinden een viertal wedstrijden én de kwartfinale plaats van het Europees Kampioenschap. Van 10 juni tot 10 juli 2016 wordt het Europees voetbalkampioenschap gehouden in Frankrijk. In het sinds 2015 geopende nieuwe stadion, Stade de Bordeaux, kan je gaan kijken naar onder andere de wedstrijden; Kroatië- Spanje en België-Ierland.

Meer info en tickets vind je hier!

Bordeaux

La Cité du Vin

Uniek voor Frankrijk is het La Cité du Vin. Een wijnbelevingscentrum dat op 31 mei 2016 geopend wordt door niemand minder dan François Hollande. Een dag later kan de gewone bezoeker er terecht. Ik stel mij iets voor à la het museum Beeld en Geluid in Hilversum. Je komt alles te weten over wijn middels kijken, horen, voelen, ruiken en proeven. Ik ga er zeker een bezoek brengen dit jaar! Opdeze website vind je hier meer informatie over.

 


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie