Chinese toeristen gaan het liefst naar Parijs

Chinese Toerist in Parijs - Fransemarkt.nl

Chinese toeristen bezoeken het liefst Frankrijk als ze op vakantie gaan in Europa. De Eiffeltoren in Parijs staat bovenaan de lijst van favoriete bezichtigingen. Dat blijkt uit een onderzoek van Hotels.com uitgevoerd door IPSOS onder 3000 respondenten uit het vasteland van China.

Het aantal Chinese reizigers groeide in 2014 met 20 procent. China is daarmee het land met de grootste en snelst groeiende uitgaande reismarkt. Chinezen gaan in Europa het liefst naar Frankrijk.  Duitsland en het Verenigd Koninkrijk staan verder in de top 3 van favoriete landen om te bezoeken.

Uit de 28 Europese landen staat Nederland op de zesde plek. Chinezen zeggen dat ze graag de windmolens op de Kinderdijk willen zien. Kinderdijk staat op de elfde positie in de lijst van bezienswaardigheden, die Chinese reizigers graag ooit in hun leven willen zien.

Wanneer gekeken wordt welke landen Chinese reizigers het meest gastvrij vinden, staat Nederland op een goede zevende plaats. Wederom staat Frankrijk op de eerste plek van meest gastvrije Europese landen, gevolgd door Rusland en het Verenigd Koninkrijk.

(bron: NU.nl)

 


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie