Decathlon in kelder V&D

De Franse Sportketen Decathlon gaat zich vestigen in de kelder en een deel van de begane grond van het V&D pand in den Haag. Het nieuws werd vandaag door Omroep West bekend gemaakt. De keten wilde zich al eerder in Den Haag vestigen, in het Forepark, maar dat werd destijds afgeblazen. 

Door de vele ophef werden de onderhandelingen destijds stopgezet, maar nu wil de Franse keten zich meer in het centrum van de stad.Men hoopt deze week nog de contracten te tekenen zodat de Franse sportzaak rond de jaarwisseling een winkel in het V&D pand kan openen. De komst van de Franse Keten naar Den Haag levert, naar schatting, zo’n 50 banen op.

Het bestuur van Den Haag is blij met de komst van de winkelketen en ziet het als een mooie oplossing voor de leegstand. Ze verwachten dat het meer mensen naar de binnenstad zal trekken en dat dit ook de overige winkels aan de Grote Marktstraat ten goede zal komen.

Momenteel zit de Franse winkelketen al op 8 locaties in Nederland en het is onduidelijk of zij nog meer panden van V&D zullen overnemen. Tubantia maakte onlangs echter al bekend dat de grote keten een locatie in Twente ook zag zitten, maar de panden van de V&D in Hengelo of Enschede niet zag zitten.

De grote winkelketen opende in 1976 voor het eerst haar deuren in Frankrijk en is tegenwoordig overal ter wereld te vinden. Hier creëren zij om hun vestigingen heen zogeheten Oxylane villages, waarin een sportieve omgeving wordt neergezet. Naast verkoop worden in deze villages ook seminars en try-outs gehouden. Met kleding en attributen voor meer dan 65 sporten is de Decathlon een winkel die voor iedereen toegankelijk is en misschien verklaart dit ook wel het succes van de Franse winkelketen.


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie