Frankrijk: meest innovatieve land in Europa

businessfrance
Foto: Business France

In oktober 2016 werd Parijs al genomineerd voor een zesde plaats in een ranking voor de beste start-up steden in Europa, maar afgelopen donderdag werd duidelijk dat Frankrijk niet alleen op het gebied van start-ups hoog scoort. Een onderzoek door Thompson-Reuters naar de 100 meest innovatieve organisaties en bedrijven in de wereld laat ons zien dat Frankrijk het meest innovatieve land in Europa is!

Frankrijk staat met maar liefst 10 bedrijven in de ranking van Thompson-Reuters. De volgende bedrijven en organisaties zijn in de ranglijst opgenomen: Alcatel-Lucent, Alstom, Arkema, Safran, Saint-Gobain, Thales, Baleo en de organisaties CEA, CNRS en IFP. Frankrijk was hiermee het best gerepresenteerde land van Europa in de ranglijst. Op wereldniveau scoorden alleen Japan en de USA hoger met respectievelijk 40 en 35 bedrijven in de ranglijst.

De ranglijst is gebaseerd op het aantal aangevraagde patenten, het aantal geaccepteerde patenten, het geografische bereik van deze patenten en de algemene invloed van deze patenten op de maatschappij. Overigens werd er ook een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van deze patenten.

De industrieën waarin de landen zich het meest ontwikkelden zijn de auto-industrie, de farmaceutische en de chemische industrie. De sectoren van de Franse bedrijven in de ranglijst zijn erg uiteenlopend (van telefoonprovider tot aan farmaceutisch bedrijf). Alleen de bedrijven die minstens 100 nieuwe uitvindingen hebben gedaan in de afgelopen vijf jaar mogen meedoen aan het jaarlijkse onderzoek.

Het feit dat Frankrijk uit de bus kwam als het meest innovatieve land in Europa laat vooral zien dat het land innovatie hoog in het vaandel heeft staan. Wat in ieder geval duidelijk wordt, is dat Frankrijk wederom wordt gezien als een van de wereldleiders op het gebied van innovatie en onderzoek. Des te meer reden om naar Frankrijk uit te breiden dus!

 

 


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie