Frankrijk N°1 vakantiebestemming? Mais oui!

eiffel-tower-442943_1280

De terroristische aanslagen in Frankrijk (Nice, Parijs) hebben veel impact gehad op Europa. Ook de invloed op het dagelijks leven van de Fransen is duidelijk voelbaar. Niet alleen bij de Fransen zelf, maar ook bij de toeristen die Frankrijk eerder als dé vakantiebestemming zagen heerst onrust. Kunnen zij volgende zomer nog wel veilig in Frankrijk vertoeven? Wat is de status van Frankrijk een aantal maanden na de aanslagen en kan la douce France haar reputatie als ‘populairste vakantieland’ nog hooghouden?


Volgens onderzoek heeft Parijs in de twaalf maanden na de aanslagen van november vorig jaar 1,5 miljoen minder toeristen ontvangen dan dat zij normaal ontvangen in deze periode. Deze daling in de aantallen toeristen die Parijs bezochten is met name te wijten aan de angst voor terreur. Is het nog wel veilig, nu ook de noodtoestand is opgeheven? De Franse overheid doet er alles aan om er voor te zorgen dat de Franse burger en de buitenlandse toerist zich veilig voelen in Frankrijk. Ondanks het opheffen van de noodtoestand op 26 juli, blijft het volgens François Hollande enorm belangrijk om de strijd tegen het terrorisme op maximaal niveau te handhaven. De angst voor terreur ligt de Franse overheid dus nauw aan het hart. Al eerder kwam de overheid met een video waarin zij laten zien hoe je moet reageren in een situatie van een terroristische aanslag. Op deze manier hopen zij op een simpele wijze de Franse burger en de bezoeker van la douche France in te lichten en de angst enigszins te doen laten afnemen.

Ook kondigde Manuel Valls twee dagen geleden aan dat de Franse overheid nog eens 40 miljoen gaat investeren om de veiligheid van de Fransman en bezoeker van Frankrijk te waarborgen. Dit geld wordt met name gezien als een investering om het toerisme in Frankrijk te stimuleren. Zo hoopt de overheid dat toeristen die worden afgeschrikt door terreurdreiging, maar ook zij die door overige criminaliteit (diefstal e.d.) worden afgeschrikt, toch Frankrijk weer als hun bestemming kiezen. De miljoenen euro’s zullen het hele land veiliger en aantrekkelijker moeten maken en worden dan ook verschillend besteed. Vijf miljoen euro van dit bedrag zal gaan naar de aanschaf van beveiligingscamera’s en nog eens vijf miljoen zal naar de beveiliging van publieke gebouwen gaan (denk bijvoorbeeld aan de beveiliging van het Louvre of La Comédie française in Parijs). Vier miljoen wordt besteed aan de beveiliging van verschillende festivals. De overige miljoenen gaan onder andere naar de beveiliging van vliegvelden, het aantrekkelijker maken van Frankrijk als vakantieland, het moderniseren van hotels en restaurants en bijvoorbeeld het instellen van mobiele brigades.

Ondanks de afname in de Franse toeristensector blijft Frankrijk voor velen hét nummer één vakantieland. De Lonely Planet lanceerde zelfs onlangs haar top 10 van de beste steden voor reizigers, waarbij Bordeaux op de eerste plek terecht kwam. Al met al kunnen we dus stellen dat de glorie van la douche France ondanks de negativiteit en angst nog lang niet vergaan is en dat we met een gerust hart een weekendje Parijs kunnen boeken. Frankrijk: on arrive! (we komen eraan!)


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie