Frankrijk nog steeds populairste vakantiebestemming

Bron: http://www.jaarbeursnewsroom.nl/nl-NL/Vakantiebeurs/Persfotos.aspx
Bron: jaarbeursnewsroom.nl

Afgelopen week vond de vakantiebeurs plaats in de jaarbeurs in Utrecht. Het Frankrijk paviljoen werd hier druk bezocht. Nederlanders blijven, ondanks de huidige situatie, erg geïnteresseerd in Frankrijk én in Parijs.

Op het imposante paviljoen van Frankrijk presenteerde Atout France, Het Frans Bureau voor Toerisme, zich samen met Franse partners en vertegenwoordigers van een groot aantal steden en toeristische regio’s. Diana Klinkenberg van Atout France laat weten dat mensen nog steeds erg geïnteresseerd zijn in Frankrijk om te gaan kamperen, maar ook voor fietsvakanties of om te golfen. Het verbaasd ons ook niets dat Nederlanders Frankrijk aanwijzen als favoriete bestemming voor de zomervakantie, met een verwacht marktaandeel van 18% (dit bleek uit een onderzoek van NBTC NIPO).

Naast Parijs is er ook interesse voor Lille en Lyon. Lille werd een paar jaar geleden al uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa en komend jaar gaan NS Hispeed en Thalys een rechtstreekse treinverbinding naar Lille promoten. Hier schreven we eerder al een blog over.

Naast Atout France was ook Team4Animation aanwezig, het bedrijf van Richard Otten. Hij zegt over de stand van het Franse Bureau van Toerisme het volgende: “Je ziet wel dat het aantal vierkante meters is afgenomen. Er zijn dus minder standhouders uit Frankrijk. Daarnaast is het naar mijn mening een gemiste kans om Frankrijk niet wat meer authentieker te promoten. Ik zie weinig klassieke Frankrijk beelden die de stand aankleden. Je ziet daardoor niet direct dat je in Frankrijk bent.”

Frankrijk blijft zoals gezegd een belangrijk vakantieland voor Nederlanders. Hoewel het jammer is dat het Nederlands elftal niet naar het EK gaat deze zomer en daardoor niet extra mensen afreizen naar Frankrijk af zullen reizen, is dit jaar het argument: “ik ga pas op vakantie als ze er uit liggen.” niet meer geldig. Frankrijk kan zich dus weer voorbereiden op veel Nederlandse toeristen.

Bekijk voor een sfeerimpressie deze video van Atout France: Vakantiebeurs 2016 Frankrijk

 

 

 


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie