Frankrijk zet mobiele eenheid in bij kanaaltunnel

File bij tunnel

De Franse regering heeft besloten om ongeveer 100 mensen van de ME in te zetten bij het bewaken van de toegang tot de kanaaltunnel bij Calais. Hiertoe is besloten nadat enkele dagen geleden de tunnel masaal werd bestormd door migranten die naar Engeland willen vluchten en tenminste één migrant is overleden. Hij werd overreden door een vrachtwagen.

Het probleem bij de kanaaltunnel dreigt steeds verder te escaleren. De Eurotunnel, het bedrijf dat de tunnel onder het kanaal van Frankrijk naar Engeland beheert, zag zich gisteren genoodzaakt de toegang tot de tunnel te sluiten nadat gisterochtend wederom zo’n 2000 migranten probeerden een toegang te krijgen tot de tunnel.

Nabij de toegangspoort is er sprake van een vluchtelingenkamp waar alle gestrande migranten richting Engeland noodgedwongen overleven. Het is een soort staat op zich zelf waar geen regels gelden en waar de politie nauwelijks komt of durft te komen. Engeland is voor veel migranten en vluchtelingen het beloofde land, waardoor ze een hoog risico willen lopen om er te komen. De Eurotunnel melde onlangs dat er al meer dan 37.000 pogingen zijn ondernomen om door te tunnel te komen sinds het begin van dit jaar. Hoeveel pogingen ook daadwerkelijk gelukt zijn, is niet bekend.

De Britse overheid heeft inmiddels zo’n tien miljoen euro vrij gemaakt om de tunnel nog beter te kunnen beveiligen.


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie