French Tech op Hollandse bodem?

(Foto via: Frenchtech)
(Foto via: Frenchtech)

Al in maart 2016, toen ons koninklijk paar in Frankrijk op bezoek was, werd het plan gesmeed. Het Franse Paris&Co en het Nederlandse StartupAmsterdam kwamen bij elkaar om samen de startups en innovatieve bedrijven in beide landen een flinke push te geven. Als extra motivator is er een wedstrijd voor de beste start ups in beide landen. Tussen 5 en 7 oktober kwamen 5 geselecteerde Franse Startups naar Nederland om het project French Tech NL meer body te geven.

Deze, voor de wedstrijd geselecteerde Franse startups, kwamen hier om workshops te volgend waarin ze konden leren over het Nederlandse ecosysteem en advies konden inwinnen over de Nederlandse markt. Deze bedrijven, Buzzle, PopUp Immo, OptiMiamDIAKSE et Sampleo, zijn bedrijven die zijn ingesteld op de nieuwe economie. Zo houdt Buzzle zich bijvoorbeeld bezig met het creëren van digitale werkomgevingen en heeft OptiMiam een app die de verspilling van voedsel moet tegengaan.

Deze bijeenkomst was mede georganisseerd om de Nederlandse community van de French Tech wat meer body te geven. Tijdens de French Tech dag kregen dan ook allerlei start ups de kans om hun bedrijf te pitchen en ideeën uit te wisselen. De French Tech community bestaat in feite uit iedereen die zich in de Franse startup markt begeeft: Franse en internationale start-ups, investeerders, engineers, designers, en ga zo maar door: eigenlijk iedereen die zich maar in wil zetten om de groei van innovatieve start-ups mogelijk te maken.

TimelineEen voorbeeld van de activiteiten van French Tech, is de “French Tech Ticket“. Een wedstrijd waar start-ups van over de hele wereld zich voor kunnen inschrijven. Uiteindelijk worden er 70 bedrijven geselecteerd, die onder andere aanspraak kunnen maken op een financiële investering, begeleiding en een werkruimte bij een van de 41 “incubators” en een Fast-track procedure voor een Frans visum. Helaas is de registratie hiervoor onlangs gesloten. De winnaars worden in december bekend gemaakt.

 


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie