Koninklijk paar op bezoek in Frankrijk

(bron: één vandaag)

Afgelopen donderdag en vrijdag waren koning Willem-Alexander en zijn koningin Máxima op staatsbezoek in Frankrijk. Zij bezochten het land om de goede banden verder te versterken. Het tweedaags bezoek stond vol van activiteiten en bezoekjes aan interessante evenementen. Zo werd op vrijdag de innovatiebeurs in Parijs aangedaan. Tijdens deze beurs werden producten getoond die zijn gemaakt door Nederlandse en Franse bedrijven. Op deze manier kregen enkele Nederlanders woonachtig in Frankrijk ook de kans om het koninklijk paar te ontmoeten. 

Na hartelijk ontvangen te zijn door de Franse president Hollande begon het bezoek al vroeg: al om 9.00 uur was er een welkomstceremonie bij de Arc de Triomphe. Hier werd door het paar een bloemstuk gelegd bij het graf van de onbekende soldaat.

Aansluitend op de welkomstceremonie is men naar het Louvre gereisd om de veelbesproken huwelijksportretten van Rembrandt te bezichtigen. Deze portretten waren in het bezit van de Franse familie Rothschild en zijn verkocht aan Nederland en Frankrijk. Dit zorgde destijds voor veel onrust tussen de twee landen, maar uiteindelijk besloten zij de schilderijen te “delen“.

Op de donderdag was er ook de ontmoeting met de Nederlanders die in Frankrijk wonen. Deze ontmoeting vond plaats in Parijs in Hotel Potocki. De koning hield hier een toespraak en sprak met enkele vertegenwoordigers van de gemeenschap. Tijdens zijn toespraak gaf de koning te kennen dat dit staatsbezoek te lang op zich heeft laten wachten en werd er stilgestaan bij de aanslagen in Parijs.

De vrijdag stond vooral in het teken van de economische belangen tussen de twee landen. Zo was er een symbolische rit in de in Nederland ontwikkelde elektrische stadsbus en werd de innovatiebeurs bezocht. Hier stonden meer dan zestig high-end producten die het resultaat zijn van de samenwerking tussen Nederland en Frankrijk. Dit geeft weer hoe sterk de twee landen met elkaar verbonden zijn en beschrijft de mogelijkheden tot samenwerking op de Franse markt.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie