Groen licht voor reizen naar Frankrijk

Foto van CapDfrawy via Unsplash

On y va! Vanaf 24 juni 2021 geldt voor heel Frankrijk een geel reisadvies en dat betekent: groen licht voor plezierreizen naar Frankrijk. Bij terugkomst naar Nederland hoef je geen negatief PCR-testresultaat meer te laten zien en hoef je niet meer in verplichte thuisquarantaine.

Voor reizen vanuit Nederland richting Frankrijk golden al een tijdje versoepelde maatregelen, sinds Frankrijk Nederland tot groene zone bestempelde. Reizigers uit een groene zone die gevaccineerd zijn, hebben géén negatieve PCR-test meer nodig mits zij het vaccinatiebewijs kunnen overleggen. Sinds 8 juni wordt ook het Nederlandse gele vaccinatieboekje erkent als vaccinatiebewijs. De COVID-vaccinatiekaart van het RIVM/de GDD zal naar alle waarschijnlijkheid binnenkort worden geaccepteerd in afwachting van de Europese digitale gezondheidspas/

Voor niet-gevaccineerde reizigers (vanaf 11 jaar) uit een groene zone geld nog altijd de regel een negatieve PCR- of antigeentest te moeten kunnen laten zien van minder dan 72 uur oud ten tijde van de reis naar Frankrijk. Op je testresultaat moet de volgende informatie zichtbaar zijn:

  • voor- en achternaam
  • datum van de test
  • type test (PCR, antigeen)
  • testuitslag (negatief)
  • naam laboratorium

Welke regels gelden inmiddels in Frankrijk? Ook op dat punt is er in de afgelopen weken veel versoepeld: zo is het dragen van een mondkapje op straat niet langer verplicht, maar moet deze wel op in alle binnenruimtes (supermarkt, tram, bedrijven …). Sinds 20 juni geldt er géén avondklok meer in Frankrijk.

Meer informatie over reizen naar Frankrijk? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid of bezoek die van de Franse overheid.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie