Hoe leer jij Franse woordjes?

kwartet

Dat wat ik echt het allerleukste vind om te doen, is andere mensen Frans te leren. Ik ben ervan overtuigd dat je een docent/trainer nodig hebt om je verder te helpen. Dat doe ik graag, face à face of via Skype. Toch kun je ook een aantal dingen zelf doen. Franse woordjes leren bijvoorbeeld. En dat hoeft niet altijd saai te zijn. Interactief op de computer of met een spelletje.

Je leert woorden door: Zelf schrijven

Ik geloof nog steeds heilig in het zelf opschrijven van woorden, omdat je handen dan doen wat je hersens moeten leren. Toch zijn er een aantal wetenschappelijke studies die zeggen dat computerprogramma’s, zoals bijvoorbeeld wrts, dezelfde resultaten behalen.

Franse woordjes leer je door: Memory spelen

Schrijf zelf de kaartjes, of type ze. Je kunt telkens een paar van een Frans woord met de Nederlandse vertaling maken. Je kunt natuurlijk ook Franse woorden aan elkaar koppelen, bijvoorbeeld: lire en lecture. Of werkwoordvormen bij elkaar zoeken. Leef je uit, wees creatief.

Maak gebruik van een: Kaartenbak.

Dit is ook een slimme tip: maak een kaartenbak met een rood, een oranje en een groen tabblad. Schrijf weer kaartjes, maar nu met op de ene kant het Franse woord en op de andere kant het Nederlandse woord. Lees de ene kant en bedenk of je de andere kant weet. Ken je de betekenis dan mag het kaartje achter het groene tabblad, ken je het helemaal niet: achter de rode en bij twijfel zet je je kaartje achter het oranje tabblad.

De ultieme spelletjes: Kwartetspel of Domino

Tot slot wil ik nog het kwartetspel en domino noemen. Klik hier voor een aantal praktische kwartetspellen voor het leren van bijvoorbeeld etenswaren of dieren of spulletjes in huis.

Er zijn veel mogelijkheden. Hoe jij het makkelijkst leert, hangt af van de manier waarop je leert. Dat heet: jouw leerstijl. Ik schreef er eerder een blog over op mijn eigen site. Ook daar vind je weer een interessante gratis tip naar een gratis link. Laat me weten hoe jij leert. Ik ben er benieuwd naar.

Reacties

Geef een reactie