Hollande presenteert plan om Franse regio’s samen te voegen

hollande

President Hollande heeft onlangs een plan gepresenteerd om het aantal regio’s te verminderen. De bedoeling is dat er slechts 14 van de 22 regio’s over zullen blijven om de bureaucratie in Frankrijk te verminderen. Frankrijk heeft momenteel 22 regio’s, 101 departementen en 36.000 gemeentes, allemaal met een administratieve laag. Onder andere de regio’s Alsace en Lorraine zullen worden samengevoegd, als het aan Hollande ligt.

Er is echter nu al zware kritiek op de plannen van Hollande. Er wordt gewezen op het feit dat veel regio’s al voor eeuwen een eigen identiteit hebben. De beoogde samenvoegingen van regio’s als noord- en zuid Normandië, Champagne-Ardennen en Picardie, en Bourgogne en Franche-Comté worden gezien als geforceerde huwelijken. Ook dreigen veel volksvertegenwoordigers hierdoor hun baan te verliezen.

Toch blijkt uit enquêtes onder de bevolking dat de meerderheid van de bevolking de plannen van Hollande steunt, hoewel ze dit liever niet zien gebeuren in hun eigen regio. In het verleden hebben verschillende presidenten zich al gewaagd aan een hervorming, maar geen van de plannen gingen zover als het huidige voorstel. President Hollande noemt alle 22 regio’s, 101 departementen en 36.000 gemeentes een bureaucratisch oerwoud.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie