Frankrijk meest innovatieve land van Europa

thomson reuters top 100

Thomson Reuters plaatste afgelopen maand het rapport van ‘De top 100 wereldwijde innovatieve bedrijven 2015’. Frankrijk staat op de ranglijst op de derde plaats met 10 innovatieve bedrijven.

Na Frankrijk volgen Amerika op de tweede plaats en Japan op de eerste plaats. Dit maakt Frankrijk dus het meest innovatieve land in Europa. Nederland is te vinden op de negende plaats.

Frankrijk spendeert zo’n 2.23 procent van het BBP (of PIB) aan Research & Development. In Nederland is dit een stuk lager, alhoewel het plan is om dit te verhogen in de komende jaren. Innovatie blijkt heel belangrijk te zijn voor de economie. Volgens het rapport van Reuters presteerde de bedrijven in de top 100 beter dan de MSCI World Index in de jaar-op-jaar inkomsten, werkgelegenheidscijfers, en marktkapitalisatie-gewogen R & D-uitgaven.

Dit maakt Frankrijk dus heel interessant om een bedrijf in te starten. Maar waar moet je dan een bedrijf in starten? Meer dan de helft van de innovatieve bedrijven in Frankrijk start in de sectoren software, multimedia, elektronica en signaalverwerking. En ze zijn hier ook nog eens zeer succesvol in; 85% van de jonge innovatieve bedrijven zijn na vijf jaar succesvol.

Het succesvol starten van een bedrijf in Frankrijk vergt dus duidelijk tijd. Ook bij France-Compagnie zien we dat. Frankrijk blijft een voor Nederlanders vaak ondoordringbaar land. “Mooi land, jammer dat er Fransen wonen.” horen we toch nog vaak. Toch is Frankrijk een land vol met kansen. In veel industrieën zien we dat slimme ondernemers de grens over gaan en hun inhoudelijk kennis en expertise die ze in Nederland hebben opgebouwd, gebruiken als zij in Frankrijk beginnen.

Lees het volledige rapport van Reuters hier.

 

 


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie