À l’eau ou un resto

eau

Vergeet Neknomation, “à l’eau ou un resto” is de nieuwe viral rage op social media. Het idee is simpel. Een vriend daagt je uit, je dient te filmen dat je het water in springt en het filmpje online zetten en er zelf ook weer iemand nomineren. Doe je dat niet binnen 48 uur, dan kost je dat een etentje. In Frankrijk praat op dit moment iedereen er over. Het klikt allemaal leuk, maar het gaat ook wel is mis. In twee gevallen zelfs met de dood als gevolg.

Ruim een week geleden verdronk een 19-jarige jongen in Frankrijk nadat hij met fiets en al van een zes meter hoge pier was gesprongen. Hij kwam niet meer boven drijven. In dit weekend overleed er ook nog een 29-jarige vrouw omdat ze in een rivier was gesprongen. Ze overleed later in het ziekenhuis met ademshalings- en hartproblemen. De Franse politie waarschuwt op Facebook om niet mee te doen. “Laat je niet beïnvloeden. Doe niet mee aan deze domme internet hype.” “Het lijkt misschien grappig, maar je kan serieus verongelukken.”

Het spelletje lijkt vanuit de Faeroer eilanden te zijn ontstaan. Daar daagden mensen elkaar uit om in het ijskoude water te springen of anders op te draaien voor elkaars drankrekening. Het heeft ook iets weg van Neknomination, waarbij je zo snel mogelijk een halve liter bier, of sterke drank achter over diende te werken en daarna een vriend te nomineren om hetzelfde te doen binnen 24 uur. ook bij dit internet spelletje vielen doden.

Er is inmiddels ook een minder gevaarlijke variant opgedoken: une photo ou un resto, waarbij je wordt uitgedaagd om een kinderfoto van jezelf online zet en je vrienden uitdaagt om hetzelfde te doen. We zullen zien of deze rage ook in Nederland opgepakt zal worden.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie