Nederlanders rijden vaak te hard in Frankrijk

Snelheidscontrole - Fransemarkt.nl

Nederlandse automobilisten rijden vaak te hard op de Franse wegen en worden daarvoor beboet. Vorig jaar telden de Fransen bijna 400.000 overtredingen van Nederlanders in Frankrijk, zo heeft het Algemeen Dagblad onlangs opgevraagd bij het Franse ministerie van binnenlandse zaken.

In veel gevallen betreft het een kleine overschrijding van de maximumsnelheid die geldt. Ook is hierdoor bekend dat een kwart van alle overtreding begaan wordt tijdens de zomermaanden.

Voor veel mensen blijkt vooral de wisselende maximumsnelheid een struikelpunt te zijn. “Op sommige stukken mag je 50, dan weer 90, soms 70 en dan weer eens 80. Op een gegeven moment ben je dan te tel kwijt.” aldus een Nederlandse vakantieganger in Frankrijk.

Overigens zijn het niet alleen vakantiegangers die een boete ontvangen, maar worden ook vrachtwagenchauffeurs en zakelijke rijders op de bon geslingerd.

De Franse boetes ontvang je tegenwoordig gewoon thuis. Terwijl je een aantal jaar geleden nog daadwerkelijk staande gehouden moest worden, vallen steeds meer Franse boetes gewoon op je deurmat. Het is dus opletten geblazen op de Franse wegen.

Het hele artikel lees je op AD.nl


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie