Eerste Franse filmfestival in Nederland

plein-les-yeuxNederland heeft er een nieuw filmfestival bij genaamd: Plein les Yeux, een frans Film Festival. Van 3-7 juni zal de eerste editie plaatsvinden in de FilmHallen in Amsterdam. Plein les Yeux is een initiatief van Isabelle Nobile en mede-voorzitter Christian Pazzaglia en wordt medemogelijk gemaakt door TV5 Monde. Elk jaar worden er zo’n 30 Franse films in Nederland uitgebracht maar deze films zijn nog maar het topje van de ijsberg van de hedendaagse Franse film. Isabelle Nobile hierover: “Sinds augustus 2014 werken we enthousiast aan het lanceren van dit festival en het is een wervelwind van activiteiten geweest. De positieve feedback die het project tot nu toe heeft mogen ontvangen heeft ons er nog meer van overtuigd dat een dergelijk event kan opbloeien in Amsterdam.”

Met meer dan 250 films die elk jaar in Frankrijk worden geproduceerd krijgen veel van de meest uitdagende en artistiek gedurfde films, ondanks dat ze geprezen worden door Franse en internationale pers, geen kans om gezien te worden in Nederland. Daarom is Plein les Yeux – Frans Film Festival gestart met als doel het vieren van Franse en Franstalige film en daarmee ook kunst en creativiteit. Meer info over het type films die vertoond zullen worden tijdens het festival zal in de aankomende weken bekend worden gemaakt.
Het festival zal twee competitieprogramma’s (Franse en Franstalige competitie) presenteren. Twee jury’s belonen de beste films van beide competities met een award en de publieksfavoriet zal de “Prix TV5 Monde du Public” ontvangen. Christian Pazzaglia: “Naast de alom geprezen en eigentijdse Franse (arthouse) films, zullen we ook films over mode, onderwijs en food laten zien.”
Tickets en meer info over het festival vind je hier : http://www.fransfilmfestival.nl
Isabelle Nobile is een film distributeur en sales vertegenwoordiger. Ze werkte voor Capricci Film in Frankrijk (distributeur, producer, publisher en vertegenwoordiger) en Numéro Zero (distributeur) in België. Christian Pazzaglia is een professionele film programmeur en multimedia curator gevestigd in Amsterdam. Sinds 2006 werkt hij als filmprogrammeur en als curator van speciale audiovisuele events voor festivals, zalen en culturele organisaties in Nederland en het buitenland.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie