Shoppen op zondag in Frankrijk?

De Franse minister van Economische Zaken is van plan om de winkels op zondag open te gooien, met als doel de economie een zetje te helpen en de staatsschuld te verlagen.

Minister Macron stelt voor dat de winkels die geen eten verkopen 12 dagen per jaar open kunnen zijn, om een hoofd te bieden aan de toeristen en het groeiend aantal mensen die op de traditionele rustdag willen werken en shoppen. Op dit moment mogen alleen kleine zaken open en alleen onder speciale omstandigheden, zoals wanneer ze in een toeristengebied zitten of op een plek waar veel mensen wonen. De winkels die eetwaren verkopen mogen tot 13 uur open blijven.

In het verleden is er al veel discussie geweest of grote winkels open moeten gaan op zondag. Mensen die er op tegen waren noemden het een strop voor de kleine winkels en attenderen erop dat het nog een steeds een dag van rust is.
De huidige regels zijn voornamelijk een frustratie voor degene die door de economische crisis het geld hard nodig hebben en ook op zondagen willen werken. Zij noemen de regels verouderd en niet passend bij de huidige economische omstandigheden.

Het is dus nog maar afwachten of we binnenkort ook op zondag in Galeries Lafayette kunnen shoppen.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie