Start-up interview: Abientot.nl

Abientot.nl

Fransemarkt.nl volgt graag startups. Deze keer ondervroegen we Daan Dondorp van de website Abientot.nl die zichzelf omschrijft als dé marktplaats als je van Frankrijk houdt. Hij zag vorig jaar mei een gat in de markt door op een goede manier vraag en aanbod van alles wat met Frankrijk te maken heeft, bij elkaar te brengen.

Als communicatiestrateeg was het eigenlijk erg makkelijk, zegt Daniel Daandorp van Abientot.nl. “Toen ik vroeger  een marketing- en communicatieprobleem geanalyseerd  had en de strategie ontwikkeld had, adviseerde ik wat er op TV of radio moest, wat via printmedia of buitenreclame en wat online.  Vervolgens liet ik de verschillende onderdelen uitwerken door specialisten.” Hoe anders is dit nu, nu hijzelf (deels) vanuit Frankrijk van zijn hobbyproject tot een écht bedrijf heeft gemaakt.

Daan Dondorp was strateeg en directeur bij verschillende –internationale- reclamebureaus en werkte als part-time docent (internationale) marketingcommunicatie, branding en mediastrategie aan de Hogeschool Utrecht (Instituut voor Communicatie) en was docent voor NIMA-B. Hij schreef voor Noordhoff het boek “Stappenplan voor een marketingcommunicatieplan”.

Inmiddels, gepensioneerd, startte hij als hobbyproject www.abientot.nl, de marktplaats voor fans van Frankrijk. Hij woont de helft van het jaar in Zuid-Frankrijk vlakbij Nice en de andere helft in Nederland.

“Toen ik het rustiger aan ging doen en vaker in Frankrijk verbleef wilde ik toch mijn kennis en ervaring benutten. Ik zag veel sites voor Nederlanders in Frankrijk, maar deze missen allen een duidelijke focus. France-Compagnie, die zicht richt op ondernemende Nederlanders in Frankrijk is hier overigens een positieve uitzondering op. Dat kon beter, dacht ik.”

“Een winter lang heb ik me verdiept in WordPress en allerhande sites. Een business plan ontwikkeld en aan de slag. Nu moest ik echter zelf doen wat ik vroeger zo gemakkelijk aan specialisten uitbesteedde. Mei 2014 ging abientot.nl de lucht in. Nu, een jaar later, heeft abientot.nl z’n plaats verworven en groeit goed door.”

Abientot is dus hét platform voor vraag en aanbod van spullen in Frankrijk. Vakantieadressen van campings, gites, Chambre d’hôtes, villa’s, appartementen en hotels waar Nederlands wordt gesproken. Ook biedt het de mogelijkheid tot ondersteuning bij verkoop van vastgoed en diensten van Nederlandse bouwers, vakmensen en adviseurs. Juist mensen die ook Fransemarkt.nl bezoeken, is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen op Abientot.nl

We zullen vanuit Fransemarkt.nl de website goed blijven volgen. Bovendien zal Daan Dondorp proberen regelmatig ook hier een blog te schrijven. “Vanuit mijn ervaringen wil ik op Fransemarkt.nl kennis en ervaringen op het gebied van internationale marketing en -communicatie te delen.” Dus u hoort nog van hem en hij staat altijd open voor vragen via: daniel@abientot.nl.


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie