Station F

Drie maanden geleden werd de bedrijvencampus geopend, geinspireerd op The Factory in Berlijn en Silicon Valley in San Francisco. Macron was ook bij de opening. Hij sprak met een aantal ondernemers en sprak over het belang van technische start-ups in Frankrijk. Dit heeft hij al eerder laten blijken, bijvoorbeeld door zogenoemde ‘technische visum’ dat hij heeft gecreëerd, waarbij buitenlands tech-talent (en hun families) een vierjarig visum kan aanvragen.

De campus is 34,000 vierkante meter en 310 meter lang. Dat is dus de lengte van de Eiffeltoren! Om een beter beeld te geven: dat is genoeg voor meer dan 3000 werkplekken, 8 evenementruimtes, een restaurant, vier keukens, een café, een bar en een groot kunstwerk van Jeff Koons. Er zijn drie grote hallen: Share, Create en Chill. Onder andere Facebook, Microsoft, BNP Paribas en Ubisoft zijn aanwezig. Facebook heeft daar de Startup Garage, een incubator voor ondernemingen. Er zijn aanvragen vanuit de hele wereld die graag een plekje willen in deze gigantische werkruimte.
Ook ontspanning e speelt een grote rol binnen het station, zo werd er een badmintonwedstrijd georganiseerd, kun je een potje tafelvoetballen en is er genoeg ruimte voor de creatieve ondernemer.

Xavier Niel, bekend van onder andere de mobiele telefoonprovider Free, wilde ondernemers een plek geven om hun dromen te verwezelijken in Parijs. Hij wil dit laten uitgroeien tot een ecosysteem, een ‘Europees Silicon Valley’, volgens Sprout.nl.

Inmiddels is de opening drie maanden geleden; hoe staan ze er nu voor? In cijfers:

  • Alle 3000 plekken zijn gereserveerd
  • 20 evenementen per week zijn er georganiseerd
  • 84,000 kopjes koffie zijn er gedronken
  • Er waren 11,185 bezoekers

Dit zal in 2018 worden uitgebreid met een co-living space voor entrepreneurs, waar 600 mensen kunnen wonen, inclusief een sportcentrum, een café en op slechts 10 minuten afstand van Station F.

 

 


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie