UberPOP stopt in Frankrijk

Uberpop clandestines
Uberpop is vanaf nu officieel “clandestine”

We schreven afgelopen week al over de rellen die in Parijs waren tegen de chauffeursdienst UberPOP door Parijse taxichauffeurs waarbij delen van de boulevard Périphérique en de toegangswegen tot de luchthavens werden gebarricadeerd en auto’s van UberPOP chauffeurs in vlammen op gingen. Deze vrijdag heeft Uber, het moederbedrijf van de omstreden dienst besloten om de opties voor de dienst uit de App te halen.

Uber zegt dat het hun chauffeurs en de gebruikers van de UberPOP dienst niet langer bloot willen stellen aan de risico’s die er op dit moment in Frankrijk heersen. UberPOP is vanaf januari illegaal verklaard in Frankrijk, maar het handhaven van de wet blijkt nog een enorme opgave, zowel de chauffeurs als de gebruikers bleken nog massaal de App te gebruiken, waarbij het totale aantal gebruikers in Frankrijk op ongeveer 500.000 wordt geschat.

De Franse justitie heeft de directie van het moederbedrijf Uber voor het gerecht gedaagd wegens het uitvoeren van taxiritten zonder licenties, zo bleek eerder deze week. Wordt ongetwijfeld vervolgd.


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie