Werken in Frankrijk: hier hoort een verhuizing naar Frankrijk bij

verhuizen

Het mag geen geheim zijn dat Frankrijk een heel aantrekkelijk land is om te werken. Een verhuizing naar Frankrijk is hier vaak een gevolg van. Op het gebied van een start-up beginnen in Frankrijk, scoort het land erg hoog. Daarnaast is Frankrijk ook het meest innovatieve land van Europa! De meest innovatie organisaties zijn in Frankrijk te vinden. Op wereldniveau scoorden bijvoorbeeld alleen Japan en Amerika hoger.

Voor Nederlanders staat Frankrijk in de ‘top-10 favoriete landen om in te werken’. Het zit wel goed met de banenmarkt in Frankrijk. In bijna alle sectoren is wel werk te vinden. Met name in de dienstensector vind je snel een baan. Meestal betekent werken in Frankrijk ook dat je moet emigreren naar Frankrijk. Tenzij je natuurlijk zin hebt om dagelijks minimaal zo’n vijf uur heen en vijf uur terug te reizen voor je werk.

Verhuizing naar Frankrijk

Wanneer je daadwerkelijk de stap hebt genomen tot een verhuizing naar Frankrijk, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo is het heel belangrijk dat je de Franse taal onder de knie krijgt. Met alleen goede kennis van de Engelse taal red je je echt niet in Frankrijk. Daarnaast stellen Fransen het heel erg op prijs als je Frans praat. Zorg er ook voor dat je genoeg weet van de Franse cultuur en gewoontes. Je zou het misschien niet denken, maar toch zijn er nog aanzienlijke verschillen binnen de Nederlandse en de Franse cultuur. Zo hechten ze in Frankrijk meer waarde aan beleefdheidsvormen en ook zijn Fransen erg chauvinistisch. Het is van belang om hier enigszins op voorbereid te zijn.

Ook zijn er zaken die in een later stadium geregeld moeten worden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het openen van een Franse bankrekening, uitschrijving bij je Nederlandse gemeente en adreswijzigingen bij postNL doorgeven. Wat betreft je zorgverzekering, is het zaak om een European Health insurance Card bij je Nederlandse zorgverzekeraar aan te vragen.

Verblijfsvergunning

Eenmaal in Frankrijk, zijn er natuurlijk ook behoorlijk wat zaken die je op orde moet hebben. Gelukkig is Frankrijk een Schengenland en dat heeft het voordeel dat je geen visum moet aanvragen in Frankrijk. Je bent in principe dus niet verplicht een verblijfsvergunning aan te vragen. Het is echter wel handig om deze aan te vragen in Frankrijk. Je kunt deze gewoon aanvragen bij de vreemdelingenpolitie of het stadhuis van de plaats waar je woont.

Verhuizing van je inboedel

En dan natuurlijk nog de verhuizing van je inboedel. Gelukkig hoeft dit helemaal niet ingewikkeld te zijn. Via internet kun je gewoon offertes aanvragen van verhuisbedrijven en zo de prijzen hiervan vergelijken. Sirelo bijvoorbeeld, is zo’n bedrijf waarbij je dit kunt regelen. Dit werkt als volgt: op Sirelo vul je het offerteformulier in drie stappen in. Je moet dan de volgende zaken invullen: de plaats waarvan je verhuist en de plaats waar je naartoe verhuist, wat je wilt verhuizen en je contactgegevens.

Vervolgens wordt je aanvraag gekoppeld aan maximaal vijf verhuisbedrijven. Deze verhuisbedrijven sturen je hun scherpste offerte. Jij kunt op deze manier de beste aanbieding kiezen. Op deze manier hoef je dus helemaal niet het internet af te struinen en daarnaast bespaar je ook nog eens geld. Offertes aanvragen is geheel vrijblijvend en kost je niets. Je bespaart zo tot wel 40 procent op de verhuiskosten.

Verhuizing naar Frankrijk? Een eitje!

Een verhuizing naar Frankrijk vergt uiteraard veel voorbereiding, maar in de regel is verhuizen naar Frankrijk betrekkelijk eenvoudig. Zoals je hebt kunnen lezen, komt dit onder andere, omdat Frankrijk een EU-land is. Op deze manier rol je gemakkelijker door het verhuisproces. Wat betreft de verhuizing zelf, is dit ook goed te doen, omdat je je volledige verhuizing gewoon kunt uitbesteden.

Reacties

Eén reactie op “Werken in Frankrijk: hier hoort een verhuizing naar Frankrijk bij”

  1. Ik ben verliefd op Frankrijk, en dol op alle afleveringen van Ik Vertrek. Ik zou zelf ook ooit graag verhuizen naar Frankrijk en denk erover om alvast een offerte bij een verhuisbedrijf aan te vragen, dit is dan de eerste stap. Bedankt voor de tip waar ik dat kan doen, zal er mee aan de slag gaan!

Geef een reactie