Wie vannacht naar Frankrijk vertrekt, komt sowieso in de file

Zwarte zaterdag

Vakantiegangers die vannacht al in hun auto stappen om de Franse files te vermijden, komen bedrogen uit. De ANWB heeft berekend dat de reis naar het zonnige zuiden op drukke zaterdagen 3 tot 4 uur langer duurt dan wanneer je ’s middags vertrekt. Zelfs iedereen die op een zaterdag vóór 4 uur ’s middags vertrekt, komt geheid in de file, meldt de ANWB.

Morgen is het een van de zeer drukke dagen op de wegen naar het zuiden, omdat veel Fransen en Nederlanders tegelijk op vakantie gaan. De grootste problemen zijn te verwachten op de A10 Parijs-Bordeaux-Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens.

De ANWB raadt aan om in de zomermaanden sowieso niet op zaterdagen door Frankrijk te reizen. Zondag en donderdag zijn het rustigst.

Ook Duitsland verwacht morgen veel fileleed op de snelwegen. Vakantiegangers die door Oostenrijk willen rijden, moeten vooral op de A10 en de A13 rekening houden met files en in Zwitserland kunnen automobilisten tot wel 2 uur vertraging oplopen op de A2 bij de Gotthardtunnel. Extra drukte wordt ook verwacht op de Italiaanse wegen naar de kusten.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie