Fransemarkt.nl

Ondernemen in Frankrijk

Alles over strategie, marketing & meer

Ondernemen in Frankrijk: zó doe je dat

Het starten van een bedrijf in Frankrijk kan een uitdaging zijn, maar met de juiste kennis en voorbereiding kun je jouw bedrijf succesvol uitbreiden naar dit prachtige land. Frankrijk is namelijk een van de grootste economieën van Europa en biedt tal van kansen voor ondernemers. Welke belangrijke stappen moet je zeker nemen om jouw bedrijf te starten en uit te breiden naar Frankrijk?

Drie stappen voor ondernemen in Frankrijk

Op de eerste plaats is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden voordat je begint met ondernemen in Frankrijk. Je moet bijvoorbeeld weten welke regels en wetten er gelden voor het starten van een bedrijf, en welke vergunningen en verzekeringen je moet regelen. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met de plaatselijke Kamer van Koophandel (Chambre de Commerce) of met een bedrijfsadviseur. Zo kun je ervoor zorgen dat je aan alle eisen voldoet voordat je je bedrijf of webshop opent in Frankrijk.

Ten tweede is het noodzakelijk een goed bedrijfsplan op te stellen voordat je begint met ondernemen in Frankrijk. Hierin beschrijf je bijvoorbeeld hoe je bedrijf eruit ziet, welke producten of diensten je gaat verkopen en hoe je geld gaat verdienen. Ook is het belangrijk om te weten hoe je gaat concurreren met andere bedrijven in de branche. Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk: met de kennis en inzichten die je opdoet door markt- en concurrentieanalyses kun je ervoor zorgen dat je bedrijf een goede kans maakt om succesvol te zijn in Frankrijk.

Als laatste is het van groot belang om een goed netwerk op te bouwen in Frankrijk. Zo kun je zakelijke contacten leggen en klanten werven. Je kan dit doen door deel te nemen aan zakelijke bijeenkomsten en netwerk events, of door gebruik te maken van social media en zoekmachineoptimalisatie. Hierdoor vergroot je je zichtbaarheid in Frankrijk en kun je jouw bedrijf bekend maken bij Franse potentiële klanten. 

Succesvol ondernemen in Frankrijk

In Frankrijk is een rijke geschiedenis van ondernemerschap: het is een land waar ontzettend veel mogelijkheden zijn voor Nederlandse ondernemers. Met de juiste voorbereiding en planning, kan het starten van een bedrijf in Frankrijk een succesvolle stap zijn voor jouw onderneming. Wees je bewust van de regels en wetten, stel een solide bedrijfsplan op en bouw een goed netwerk op.

France-Compagnie helpt je bij het uitbreiden van je bedrijf naar Frankrijk. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van de juiste documenten die je nodig hebt voor je Franse webshop, het opzetten van een Franse entiteit zoals een SA of SALR of het uitvoeren van een marktanalyse of concurrentieonderzoek. Wil je hulp bij het vinden van het juiste lokale netwerk in Frankrijk? Ook dan ben je bij France-Compagnie op de goede plek. 

Uitbreiden naar Frankrijk met subsidie

Je bedrijf uitbreiden naar Frankrijk? Dan is goed om te weten dat er diverse regelingen en subsidiemogelijkheden bestaan voor internationaal ondernemen in Frankrijk. Wie weet is een SIB-voucher van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wel iets voor jouw bedrijf. Hiermee krijg je tot wel €2.500,- vergoed op het inhuren van een extern adviseur zoals France-Compagnie. Dat versnelt niet alleen de resultaten in Frankrijk, maar maakt het uitbreiden van je bedrijf natuurlijk ook nog eens een stuk goedkoper!